Wijkbewoners Vrijenban willen geen tramremise

mainImage
Wijkbewoners Vrijenban willen geen tramremise

Dinsdagavond bieden inwoners van de wijk Vrijenban handtekeningen aan de gemeente aan  om ervoor te zorgen dat er in hun wijk geen tramremise komt. In 2015 kwam HTM met het plan om een tramremise aan te leggen aan de Zuiderweg in Rijswijk, waar maximaal veertig trams worden gestald. Als reactie hierop hebben bewoners de bewonersbeweging 'STOP HTM-remise in Vrijenban' opgericht

“De bewonerscommissie heeft deze zomer een enquête onder 200 buurtbewoners gehouden,” meldt Omroep West. “98 procent van hen gaf aan tegen de komst van een tramremise te zijn. Ze vrezen voor geluids- en lichtoverlast. 'Het probleem is dat het 's nachts gaat gebeuren. En dan liggen wij te slapen. Nou willen ze wel een hoge wand bouwen, maar die wand houdt natuurlijk niet heel veel geluid tegen', vreest een  buurtbewoonster.

Verder vermeldt de website van Omroep West: “Aanvankelijk was het plan om voor de remise een deel van de groenstrook te gebruiken, maar in het nieuwe ontwerp liggen de sporen volledig op het bestaande bedrijventerrein. Ook wordt er een geluidswand geplaatst en het aantal uitgangen is teruggebracht van drie naar één.” Toch zijn de bewoners nog niet tevreden. 'Dat er een geluidswal omheen komt lijkt me toch wel het meest minimale. En eerlijk gezegd: als je van drie naar één ingang gaat dan blijven de trams nog steeds komen. De cirkels worden kleiner en het geluid wordt steeds erger', verwacht Demkes.

 


| Foto: Digitaal Dagblad