Rijswijks Dagblad | Wijkagent Klaar Toet neemt afscheid; Charlie Braam volgt hem op

Wijkagent Klaar Toet neemt afscheid; Charlie Braam volgt hem op

mainImage
Wijkagent Klaar Toet neemt afscheid; Charlie Braam volgt hem op

"Ik ga weg ...” zo opende wijkagent zijn post op Google Plus om zijn afscheid bekend te maken. Na een dienstverband van 45 jaar bij de politie heeft Klaar Toet nu de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. “Ja, eind mei ben ik weg uit de wijk én weg bij de politie. Na iets meer dan 45 jaren politiedienst ga ik met pensioen. Van die 45 jaar was ik de laatste 14 jaar wijkagent van "Oud-Rijswijk" en de omringende buurten Cromvliet, Leeuwendaal en ongeveer 3 jaar geleden kwam daar de Bomenbuurt bij. Ik heb me prima "thuisgevoeld" in m'n werk als wijkagent. Als wijkagent ben je geen anonieme politieman, zoals de meesten van mijn zeer gewaardeerde geüniformeerde collega's van de surveillancedienst, maar heb je na een aantal jaren een bekend gezicht en spreekt men je vaak met je naam aan. Wat ik heel erg prettig in deze functie vind, is dat je op veel momenten heel goed, ondanks het uniform, jezelf kunt en mag zijn maar tóch natuurlijk altijd een "diender".”

Missen
“Jaarlijks terugkerende evenementen zoals op Koningsdag natuurlijk o.a. de Vrijmarkt in het Herenstraat-gebied, de waardige Dodenherdenking op 4 mei in Parkje Hofrust, de straatspeeldagen in juni in de diverse buurten, het grote jaarlijkse Rijswijkse september-evenement "StrandWalFestival", de intocht van de Sint in Oud-Rijswijk met daarna de begeleiding van de goedheiligman met zijn gevolg door een groot deel van Rijswijk naar het winkelcentrum "In de Bogaard", de oer-gezellige "Christmas Shopping Night" in Dickens-stijl in het Herenstraat-winkelgebied, het werken op de laatste paar decemberavonden om alles in de wijk qua openbare orde in de gaten te houden en ook de gezellige wekelijkse zaterdagse markt zal ik allemaal zéker gaan missen. Bij dat alles hoort zeker ook m'n contact met het "BuurtPreventieTeam Oud-Rijswijk" en de bijna wekelijkse nababbel na hun woensdagavond-ronde. Al die gebeurtenissen waren jarenlang kenmerkende momenten in m'n werk in en rond 't Oude Centrum.”Ereburger Leeuwendaal
“Op de vrijmarkt in het winkelgebied Herenstraat was ik ook dit jaar op Koningsdag vele uren aanwezig; veel leuke en fijne gesprekken met wijkbewoners gevoerd over mijn afscheid. Er was dit jaar op de Vrijmarkt een prima sfeer, net als op de andere festiviteiten in Rijswijk. Gelukkig werkten dit jaar de weersomstandigheden prima mee. Bij m'n bezoekje aan het Oranjefeest in de wijk Leeuwendaal werd ik zelfs even op het podium geroepen en ontving ik alvast als afscheidskadootje een prachtige bos bloemen en een certificaat "Ereburger Leeuwendaal", enorm attent!!”
"Dank-jullie-wel"
“In allerlei situaties heb ik als wijkagent door de jaren heen héél veel mensen leren kennen. Leuk in een gemeente met de grootte van Rijswijk ken je als wijkagent ook velen uit de plaatselijke politiek zoals de burgemeester, wethouders en gemeenteambtenaren. Op diverse gelegenheden kom je ze tegen en heb je even een gesprek met ze en dat maakt het allemaal wat 'persoonlijker'. Na eind mei zal ik zeker ál die mensen en de vele wijkbewoners die ik leerde kennen gaan missen, zo ook vanzelfsprekend mijn collega's !! ALLEMAAL dank-jullie-wel !! Veel mensen heb ik onlangs 'in de wijk' al de hand geschud maar voor diegenen die dat ook of alsnog willen doen, kan dat op vrijdagmiddag 1 juni tussen 15.00 en 17.00 uur in gebouw "Ottoburg", Esdoornstraat 3A. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.”

8 mei werd het definitief door de teamleiding besloten: Charlie BRAAM wordt mijn opvolgster. Succes Charlie !! Tot de laatste week van mei nog de tijd om haar aan een aantal mensen in de wijk voor te stellen. Zij zal eind mei mijn Twitter-account @wagoudrijswijk overnemen.

 


Foto: Digitaal Dagblad