Wie is uw favoriete vrijwilliger? Stemmen kan nog tot maandag!

mainImage
Wie is uw favoriete vrijwilliger? Stemmen kan nog tot maandag!

De stembussen van de verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2018 staan op het punt van sluiten. Tot en met maandag 12 november kunt u nog uw favoriete Rijswijkse vrijwilliger in de diverse categorieën aanwijzen. Op maandag 10 december worden de winnaars bij de feestelijke happening in de Rijswijkse Schouwburg bekend gemaakt.

Vrijwilligers zetten zich dagelijks belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Ze verdienen het daarom om in het zonnetje gezet te worden. “We kunnen niet zonder al die mensen die zich inzetten voor een ander en voor de samenleving”, zegt wethouder Welzijn Björn Lugthart over de vrijwilligers. “Daarnaast zijn zij veelal de ogen en oren in de wijken. Zij weten wat er speelt, helpen mensen op weg en wijzen ze zo nodig op de voorzieningen die er zijn. Toch willen we ieder jaar een aantal vrijwilligers extra onder de aandacht brengen. Zo kunnen we de verscheidenheid van het vrijwilligerswerk laten zien en hopelijk anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen.”

In vier categorieën maken in totaal 15 genomineerden kans op de titel Vrijwilliger van het jaar 2018. Zij zijn door een jury gekozen in totaal 45 voorgedragen vrijwilligers(groepen). De inwoners kunnen met hun stem bepalen wie de Vrijwilligersprijzen 2018 straks in ontvangst kunnen nemen. De genomineerden vindt u op: www.rijswijk.nl.

Online stemmen of met het stemformulier in de stembus, kan tot en met 12 november 2018. Dit kan digitaal op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs of met het stemformulier in de stembussen op vier plaatsen in Rijswijk: de hal van het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum Het Oude Raadhuis en wijkcentrum Stervoorde.


Foto: Digitaal Dagblad