Wethouder Marloes Borsboom opent expositie Schilderclub Stervoorde

mainImage
Wethouder Marloes Borsboom opent expositie Schilderclub Stervoorde

Vanaf volgende week dinsdag 3 juli exposeren leden van Schilderclub Stervoorde twee maanden lang hun werk bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. Donderdagmiddag 5 juli om 16.00 uur zal wethouder Marloes Borsboom de officiële opening verrichten van de expositie die tot 30 augustus duurt.

De expositie van Schilderclub Stervoorde heeft geen vast thema. De leden maken heel verschillend werk en zij leveren naar eigen inzicht werk in voor de expositie. Dat zorgt voor een verrassende en afwisselende expositie. Er is ook veel afwisseling in gebruikte materialen: aquarel, olieverf, acryl, pastelkrijt en kleurpotloden.

Plezier
Schilderclub Stervoorde is een amateurclub, in de goede zin van het woord. De enthousiaste leden komen regelmatig bij elkaar om te werken aan hun schilderijen. Deelnemers van de club hebben er plezier in om gezamenlijk te schilderen. "Je wordt er blij van”, geven zij aan. “Je leert van elkaar en de sociale functie en het onderlinge contact zijn zeker zo belangrijk.”

Genieten
De expositie is ingericht door Jos Reneman, Jules Seelig en Ed Leebeek. Zij geven aan dat de kwaliteit van de schilderstukken hoog ligt en dat de bezoekers zeker zullen genieten van wat er allemaal op de expositie te zien is.

U kunt de expositie bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De toegang is gratis.


Foto: Digitaal Dagblad