Wethouder Jorke van der Pol opent Ontmoetingscentrum Rijswijk

mainImage
Wethouder Jorke van der Pol opent Ontmoetingscentrum Rijswijk

Aanstaande donderdag 28 juni om 15.30 uur zal wethouder Jorke van der Pol in woonzorgcentrum Onderwatershof de officiële opening doen van het Ontmoetingscentrum Rijswijk. Doel van dit centrum is onder andere om mensen met (beginnende) dementie beter hun weg te laten vinden in het aanbod van ondersteuning.

Ontmoetingscentrum Rijswijk is een initiatief van Cardia, Welzijn Rijswijk en Florence in samenwerking met de gemeente. Naast de informatieve functie van het centrum voor (beginnende) dementerenden, willen de samenwerkende organisaties het integrale aanbod beter laten aansluiten op de wensen/behoeften van de Rijswijkse bewoner met de ziekte dementie en haar mantelzorger zodat de bewoner langer verantwoord thuis kan blijven wonen.

Met de bijeenkomst van donderdag 28 juni wil het Ontmoetingscentrum Rijswijk de aanwezigen een beeld geven hoe zij mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers ondersteuning wil gaan bieden. Ook is er een informatiemarkt met verschillende kraampjes. Hier wordt meer uitgelegd over de diverse diensten in de gemeente Rijswijk voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers.

Alle Rijswijkse bewoners zijn vanaf 15.30 uur van harte uitgenodigd om hierbij in Onderwatershof aan de Van Vredenburchweg 26,  aanwezig te zijn. Het programma duurt tot uiterlijk 17.30 uur.


| Foto: Digitaal Dagblad