Rijswijks Dagblad | Week van de alfabetisering in Rijswijk en Voorburg

Week van de alfabetisering in Rijswijk en Voorburg

mainImage
Week van de alfabetisering in Rijswijk en Voorburg

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven en/of rekenen. Om aandacht te geven aan laaggeletterdheid organiseert Stichting Lezen en Schrijven van 3 tot en met 9 september de Week van de Alfabetisering. Ook in Rijswijk en Voorburg worden er door het Taalhuis activiteiten georganiseerd.

In de Week van de alfabetisering organiseert het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet een samen-lees activiteit. Samen lezen is een stuk leuker. Gezamenlijk wordt een tekst gelezen en daarna wordt er over gepraat. Er wordt onder meer gelezen uit ‘Dichter, gedichten voor kinderen van 6 tot 106’. Dit boekje gaat over laaggeletterdheid en is speciaal gemaakt door de Stichting Lezen en Schrijven. De bibliotheek zorgt voor koffie/thee met iets lekkers.

Op dinsdag 4 september 11.00 tot 12.00 uur vindt de eerste bijeenkomst plaats in het Taalhuis in Voorburg. Een dag later, woensdag 5 september van 11.00 – 12.00 uur wordt er in Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk gelezen. Meedoen aan deze activiteiten is gratis. U kunt zo binnenlopen. Op dat zelfde tijdstip (woensdag 5 september van 11.00 – 12.00 uur) kan men ook bij het Taalhuis in Leidschendam terecht, waaraan ook wethouder Juliette Bouw een bezoek zal brengen.

Taalmaatje worden?
In het Taalhuis gebeurt van nog veel meer. Zo worden taalvragers en taalmaatjes aan elkaar gekoppeld. Hebt u ook interesse om taalmaatje te worden? De Bibliotheek aan de Vliet wil graag mensen bij elkaar brengen. Neem contact op met Ellen van Zijl, coördinator Taalmaatjes van de Bibliotheek aan de Vliet: [email protected] of tel.070 – 240 0 250.

Fotobijschrift: Taalmaatjes Henk en Jutmar aan het werk in de bibliotheek (Foto: © de Bibliotheek aan de Vliet)


Foto: Digitaal Dagblad