Rijswijks Dagblad | “Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(31): Klaas Tigelaar, burgemeester van Leidschendam-Voorburg

“Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(31): Klaas Tigelaar, burgemeester van Leidschendam-Voorburg

mainImage
“Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(31): Klaas Tigelaar, burgemeester van Leidschendam-Voorburg

René Marquard interviewde ditmaal in de serie ‘Wat vinden ZIJ Van Rijswijk” Klaas Tigelaar, burgemeester van Leidschendam-Voorburg

Nu 1,5 jaar Burgemeester van Leidschendam-Voorburg , hoe bevalt het tot nu toe?
Klaas Tigelaar:”Het is nu anderhalf jaar geleden dat ik in deze mooie gemeente burgemeester ben geworden. In deze periode heb ik veel mensen ontmoet en leren kennen als zeer betrokken inwoners. Leidschendam, Voorburg en Stompwijk, iedere kern met eigen initiatieven en activiteiten. Het is mooi om daarbij te mogen aansluiten en deel te worden van de gemeenschap. Het is ook mooi om te zien welke initiatieven er leven en hoe iedereen zich op zijn eigen manier inzet voor onze gemeente. Samen kunnen we mooie dingen mogelijk maken in Leidschendam-Voorburg.”

Wat weet u van Rijswijk?
“Rijswijk is net als Leidschendam-Voorburg een van de mooie gemeenten binnen Haaglanden. Met veel bedrijvigheid en werkgelegenheid.”

Wat is uw favoriete plek in het Rijswijkse?
“Unieke locaties zoals Huis te Werve en het oude centrum. Ik fiets ook graag door de prachtige groene parken en landgoederen.”

Hoe is het contact met de Burgemeester van Rijswijk de heer Michel Bezuijen?
“Uitermate plezierig. We werken bestuurlijk goed samen en weten elkaar goed te vinden. Dat geldt niet alleen voor mij als burgemeester, maar voor de wethouders onderling . Het contact en de samenwerking tussen de colleges is goed.”Hoe gaat het met de samenwerking tussen Rijswijk en Leidschendam-Voorburg?
“We werken vooral samen in grotere samenwerkingsverbanden zoals MRDH, GGD, H10, Avalex, Veiligheidsregio. En de Vliet verbindt ons met activiteiten tijdens de Vlietdagen.”

Kijkt u ook uit naar de gemeenteraadsverkiezingen?
“Jazeker, de gemeenteraadsverkiezingen staan heel dicht bij de inwoners, het gaat om wat er in je woonplaats en in je wijk gebeurt. Door te stemmen en te kiezen voor een vertegenwoordiger die voor jou aan de slag gaat met de onderwerpen die jij belangrijk vindt, heb je ook invloed op wat er gebeurt in jouw gemeente. Het is belangrijk om je te verdiepen in de inhoud van de programma’s van de partijen om een bewuste keuze te maken. Een democratisch samenspel tussen samenleving, raad en college is noodzakelijk om te zorgen dat de lokale overheid echt kan doen wat haar inwoners wensen en verwachten. De overheid kan verschillende rollen aannemen, van faciliterend tot handhavend. Dit democratische samenspel is de basis voor de inrichting van de gemeentelijke organisatie en het bestuur, de werkwijze en samenwerking van de verschillende gemeentelijke spelers, maar ook voor de samenwerking met andere gemeenten en met (regionale) maatschappelijke partners. Alle politieke partijen in Leidschendam-Voorburg hebben geschikte kandidaten gevonden om de komende vier jaar onze inwoners te vertegenwoordigen. Er zijn ook meerdere jongere kandidaten gesignaleerd, dat geeft aan dat de lokale politiek ertoe doet.”

Foto’s: Voorburgs Dagblad, Ap de Heus


Foto: Digitaal Dagblad