Rijswijks Dagblad | “Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(28): Paul Schepman, een echte Rijswijker

“Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(28): Paul Schepman, een echte Rijswijker

mainImage
“Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(28): Paul Schepman, een echte Rijswijker

René Marquard ging ditmaal in de serie ‘Wat vinden ZIJ Van Rijswijk” op bezoek bij Paul Schepman, een echte Rijswijker. Momenteel is hij secretaris van de belangenorganisatie van de Rijswijkse bedrijven, de BBR.

“Geboren en opgegroeid in de Mauritslaan, een grote gezellige familie Schepman, 6 broers en 1 zus. Leuke herinneringen aan mijn jeugd, als polio patientje niet op de kleuterschool gezeten maar op de bok van de paard en melkwagen van Arie van der Voort, volgens de artsen het beste om te genezen. Mede dankzij de grootmoeder (kinderarts) van Joris Hoogslag door snelle opname in het Kinder Julianaziekenhuis spoedig genezen van de polio. Tot mijn 18e actief geweest op zaterdag en in de vakanties als melkboertje.”


De melkwijk op zaterdag in Leeuwendaal, 12 jarig melkboertje.

“Kwam al in de jaren 60 in de Plaspoelpolder, auto’s wassen na schooltijd bij de firma Rood, leverancier van meet instrumenten en van de grammofoonplatenfabriek, CNR Label. Oudere broers persten platen in hun schoolvakanties en werkten ook bij van Grieken melkfabriek. Verhuisde in 1976 van de Mauritslaan naar de Oranjelaan waar ik tot 2000 heb gewoond. Na de Huis te Landelaan woon ik nu bij de Hoornbrug.”

Als polio patientje niet op de kleuterschool gezeten maar op de bok van de paard en melkwagen van Arie van der Voort


“In de jaren 50 stond er 1 auto in de Mauritslaan, de Taxi van Van Graafeiland, de grootvader van Nicolet de makelaar. We deden in die tijd en nu nog boodschappen in het dorp, dat was de uitdrukking, ‘ben even naar het dorp’. In de jaren 50 had je bij Kuys Witsenburg (nu de Aldi- en biljardflat) de huisvlijt tentoonstelling, mijn broer Leo en Wim Zweekhorst streden altijd om de eerste prijs.”“In de jaren 80 als producent van Film- en Videoproducties programma’s gemaakt voor van Grieken melk, Peek & Cloppenburg (hoofdkantoor) ministerie van Sociale zaken (beroepen voorlichting), Shell, Siemens (Raad van Bestuur) en de Arbeidsvoorziening allen gevestigd in de Plaspoelpolder. Ook toeleveranciers, zoals Kodak, Hagefilm, Agfa- gevaert zaten in de Plaspoelpolder.”

“In 1982 ook een programma gemaakt in Den Haag en Rijswijk over de leegstand van kantoren, bestond toen ook!! In 1991 in de Broodfabriek, film opname gemaakt, van de maquette van het Haagse Stadhuis, het was een geheime locatie, niemand mocht ook maar iets van die maquette zien of weten, er was teveel gedoe over plannen voor de bouw van het Haagse stadhuis, dat had je toen ook!!!”

“In 2000 secretaris geworden in het BBR bestuur en gestopt met mijn productiebedrijf.”


De familie Schepman nog steeds compleet 7 jongens en 1 meisje.


Foto: Digitaal Dagblad