Rijswijks Dagblad | “Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(27): Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft

“Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(27): Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft

mainImage
“Wat vinden ZIJ van Rijswijk”(27): Marja van Bijsterveldt, burgemeester van Delft

René Marquard ging ditmaal in de serie ‘Wat vinden ZIJ Van Rijswijk” op bezoek bij de buren in Delft. En niet zomaar bij iemand. René ondervroeg burger’moeder’ Marja van Bijsterveldt naar haar ervaring met Rijswijk en de Rijswijkers

Nu bijna 2 jaar Burgemeester van Delft , hoe bevalt het tot nu toe?
Marja van Bijsterveldt:“Bijna anderhalf jaar ben ik nu burgemeester van Delft (sinds september 2016). Nog steeds is dit mijn droombaan, ik geniet elke dag van mijn werk.. Delft is een prachtige stad met betrokken, initiatiefrijke inwoners. Overal kom ik enthousiaste mensen tegen die bij willen dragen aan de samenleving en de stad. Met Delftse veerkracht en elan zijn we flink aan de slag. Delft was mooi, is mooi en wordt alsmaar mooier.”

Wat weet u van Rijswijk?
“Ik ken Rijswijk als een goede buur van Delft. Rijswijkers komen graag in Delft. Ze werken er, gaan er naar school en komen gezellig winkelen in onze binnenstad. Delftenaren komen ook graag in Rijswijk, mij valt vaak op als ik van Delft naar Den Haag fiets hoeveel mooie wijken met markante huizen Rijswijk heeft.”

Wat is uw favoriete plek in het Rijswijkse?
“De oude dorpskern rond de Oude Kerk vind ik mooi en gezellig.”

Hoe is het contact met de Burgemeester van Rijswijk de heer Michel Bezuijen
“Mijn collega burgemeester Michel Bezuijen waardeer ik zeer. We hebben een goede klik, kunnen zakelijk prima met elkaar overweg, maar hebben tussen de bedrijven door ook lol met elkaar. Nog niet zo lang geleden hebben we gezamenlijk een heel goede en leerzame crisisoefening gedaan. Want juist in dat soort situatie geldt “Beter een goede buur dan een verre vriend”!”

Hoe gaat het met de samenwerking tussen Rijswijk en Delft?
“Rijswijk en Delft werken op veel terreinen samen. Van Jeugdzorg, veiligheid, verkeer en vervoer binnen de MRDH tot ICT. Doorgaans verloopt die samenwerking goed, en dat mogen onze inwoners ook van ons verwachten.”

Kijkt u ook uit naar de gemeenteraadsverkiezingen?
“De gemeenteraadsverkiezingen zijn belangrijk, de lokale democratie doet er toe. Steeds meer worden op lokaal niveau belangrijke besluiten genomen. Dan is het goed dat de inwoners de kans hebben om hun eigen stadsbestuur te kiezen. De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan, die heeft uiteindelijk het laatste woord. Het is een groot goed dat iedereen mag stemmen op de partij of politicus van zijn voorkeur. Ik roep iedereen op ook daadwerkelijk gebruik te maken van dit bijzondere recht. In andere landen vechten mensen voor democratie, bij ons beschouwen we het vaak als vanzelfsprekend, maar het is in wezen een groot voorrecht. Uw stem doet ertoe, dus doe mee. Na de verkiezingen vormt de raad een nieuw college, met nieuwe wethouders. Zij vormen, tezamen met de burgemeester het dagelijks bestuur van de stad. Het is altijd weer spannend welke partijen en wethouders er in het nieuwe college komen. Maar hoe dan ook, de burgemeester blijft zitten. Gelukkig maar want ik heb het veel te goed naar mijn zin in Delft!”


Foto: Digitaal Dagblad