Rijswijks Dagblad | Voorjaarsschoonmaak in de wijken; samen maken we Rijswijk Schoon

Voorjaarsschoonmaak in de wijken; samen maken we Rijswijk Schoon

mainImage
Voorjaarsschoonmaak in de wijken; samen maken we Rijswijk Schoon

Op maandag 19 maart gaf wethouder Ronald van der Meij in Leeuwendaal het startsein voor de grote voorjaarsschoonmaak in de wijken van Rijswijk. De wethouder benadrukte dat een goed voorbeeld, goed doet volgen. “Want deze voorjaarsactie doet de gemeente graag samen met de bewoners”, aldus Van der Meij. Het startmoment in Leeuwendaal viel dit jaar samen met de start van de week van Nederland Schoon, waarbij in heel Rijswijk gewerkt wordt aan een schone buurt. Vanwege het koude weer werd het daadwerkelijk vegen van de straten en lanen in Leeuwendaal verschoven naar woensdag 21 en donderdag 22 maart aanstaande.

De medewerkers van het team straatreiniging gaan in 13 weken door alle wijken van de stad in het kader van de voorjaarsschoonmaak. Iedere week komt het team 2 tot 3 dagen in een wijk in actie. Zij nodigen de wijkbewoners uit om hen bij deze grote voorjaarsschoonmaak te helpen om de eigen wijk schoon te maken. Men kan helpen door bijvoorbeeld de auto aan de kant te zetten of zwerfafval van de stoep op de straat te vegen zodra de veegwagen er aan komt. Ook kan men materiaal, zoals knijpers en vuilniszakken, lenen bij de schoonaanhanger die op een centrale plek in de wijk komt te staan. Voor het beheer van deze schoonaanhanger zoeken we per wijk een beheerder die de materialen wil uitlenen aan de vrijwillige schoonmakers. Hiervoor kunt u zich opgeven bij de gemeente, via nummer 14 070 of [email protected]

De schoonaanhanger is overigens het hele jaar door te lenen van de gemeente. De aanhanger wordt dan bij u in de wijk gebracht en later, inclusief al het opgehaalde zwerfafval, weer opgehaald. Ook daarvoor kunt u contact opnemen met de gemeente.

Wanneer de schoonmaakploeg uw wijk onder handen neemt, is te vinden op de gemeentelijke website onder www.rijswijk.nl/voorjaarsschoonmaak . Ook verschijnt iedere week in de krant welke wijk de week daarop aan de beurt is. De volgende wijk is Cromvliet. Hier komt het team straatreiniging op dinsdag 27 en woensdag 28 maart langs.

Week Wijk Dag

12 Leeuwendaal Woensdag 21 maart Donderdag 22 maart
13 Cromvliet Dinsdag 27 maart Woensdag 28 maart
14 Oud-Rijswijk Dinsdag 3 april Woensdag 4 april
15 Bomenbuurt, Havenkwartier Dinsdag 10 april Woensdag 11 april
16 Te Werve (Rembrandtkwartier en Huis te Lande) Dinsdag 17 april Woensdag 18 april
17 Te Werve Dinsdag 24 april Woensdag 25 april
20 Kleurenbuurt/Artiestenbuurt Dinsdag 15 mei Woensdag 16 mei
21 Muziekbuurt Dinsdag 22 mei Woensdag 23 mei Donderdag 24 mei
22 De Strijp Dinsdag 29 mei Woensdag 30 mei
23 Steenvoorde Noord Dinsdag 4 juni Woensdag 5 juni Donderdag 6 juni
24 Steenvoorde Zuid Dinsdag 12 juni Woensdag 13 juni Donderdag 14 juni
25 Hoekpolder Dinsdag 19 juni Woensdag 20 juni
26 Vrijenban Smart City ntb


Foto: Digitaal Dagblad