Rijswijks Dagblad | Voor 8e keer ambtenaren actief voor ALS tijdens ReTour Rijswijk

Voor 8e keer ambtenaren actief voor ALS tijdens ReTour Rijswijk

mainImage
Voor 8e keer ambtenaren actief voor ALS tijdens ReTour Rijswijk

18 mei gaat om 06.30 uur de achtste editie van de ReTour Rijswijk van start op het Bogaardplein te Rijswijk. Een jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk, de gemeente Woudrichem en gemeente Buren in één dag langs de drie ‘Rijswijken’ van Nederland fietsen. Ook bestuurders fietsen mee, waaronder burgemeester Michel Bezuijen, raadslid Marieke Alberts en oud-raadslid Lammert van Dijk. Rond 18.00 uur komen de fietsers aan bij Sportpark Vredenburch waar een ontvangstcomité klaarstaat om ze over de finish te juichen.Meer dan 1500 km
Het initiatief kwam acht jaar geleden van medewerkers van de gemeenten. Dit jaar is dus de achtste editie waarbij de deelnemers in die jaren meer dan 1.500 km bij elkaar hebben gefietst! Met deze tocht verbinden de fietsers de drie Rijswijk gemeenten met elkaar en ondersteunen zij een belangrijk initiatief.

Fietsen voor ALS
De tocht op 18 mei is net als andere jaren gekoppeld aan de strijd tegen ALS. Het inschrijfgeld van ReTour Rijswijk gaat volledig naar het Team Marieke dat op 31 mei meedoet aan de Tour du ALS. Dit team beklimt die dag één, twee of drie keer de Mont Ventoux. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS, een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. ALS leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Er is nog geen medicijn en daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is veel geld voor nodig. De deelnemers leveren graag een sportieve bijdrage die geld oplevert voor onderzoek naar deze ziekte.

Sponsoren
Mocht u de fietsers en daarmee de strijd tegen ALS willen ondersteunen, dan is dat mogelijk. Neem contact op met Jessica Moleveld van de gemeente Rijswijk: [email protected] / 070-326 1559. Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.

 


Foto: Digitaal Dagblad