Rijswijks Dagblad | Volgende week uitspraak in kort geding Casanova-Gemeente Rijswijk

Volgende week uitspraak in kort geding Casanova-Gemeente Rijswijk

mainImage
Volgende week uitspraak in kort geding Casanova-Gemeente Rijswijk

Donderdag vond onder enorme publieke belangstelling het kort geding van de Gemeente Rijswijk tegen Leo Fasani van Pizzeria Casanova plaats. Beide partijen kregen de kans hun kant van de zaak te bepleiten. Over een week hoopt de rechter uitspraak te doen in de zaak die draait om de sloop van de pizzeria.

Ruim 40 jaar zat de populaire pizzeria Casanova achter de Rijswijkse Schouwburg. Eigenaar Leo Fasani en de gemeente Rijswijk waren in 2013 overeengekomen dat het restaurant per 1 januari 2018 weg zou zijn. Volgens Fasani is hem echter geen vervangende ruimte aangeboden en wil nu niet vertrekken. Een kort geding moet uitsluitsel geven over deze situatie.

De advocaat van Fasani benoemde tijdens het kort geding een aantal punten waardoor Casanova (voorlopig) zou moeten blijven. Zo zijn er enorm veel steunbetuigingen voor het blijven van de pizzeria, waaronder Youp van ‘t Hek en andere artiesten die er eten als ze in de Rijswijkse Schouwburg optreden. Verder haalde advocaat aan dat er punten zijn in het handelen van de gemeente Rijswijk die niet kloppen. Ook vroeg de advocaat zich hardop af of er na de verkiezingen nog wel een meerderheid is voor het besluit tot sloop van de pizzeria.

De advocaat van de Gemeente Rijswijk bepleitte dat er vier jaar geleden duidelijke afspraken zijn gemaakt om eind 2017 weg te gaan. Bovendien heeft de familie Fasani vier jaar lang de tijd gehad om 'tegen een zeer schappelijke huurprijs' een alternatieve locatie te zoeken voor hun pizzeria. Het was niet de verantwoordelijkheid van de gemeente Rijswijk had om een alternatief te zoeken. Verder zouden er sinds de jaren 80 meerdere geschillen zijn geweest met de familie Fasani over verschillende onderwerpen.

Afsluitend erkende de familie Fasani dat de gemaakte afspraak met de gemeente om te verdwijnen niet gemaakt had moeten worden, maar de eigenaar zou bang zijn geweest voor een dwangsom. Ook kregen diverse politici een sneer toen werd gezegd dat verschillende politieke kopstukken zijn komen eten en hun steun hebben toegezegd, ‘maar vervolgens laten ze ons vallen’.

Uitspraak in het kort geding wordt volgende week verwacht.


Foto: Digitaal Dagblad