Vogelvereniging Aves Domestica met nieuwste vogeltentoonstelling (foto’s en video)

mainImage
Vogelvereniging Aves Domestica met nieuwste vogeltentoonstelling (foto’s en video)

Vrijdag 2 november opende wethouder Björn Lugthart de jaarlijkse tentoonstelling van de Rijswijkse vogelvereniging Aves Domestica.

Na drie jaar een show bij Hofstede Dier en Tuin in Den Haag is er dit jaar voor het eerst een tentoonstelling bij het Wellantcollege in Rijswijk. Onlangs is Aves Domestica een samenwerking aangegaan met de school aan de Huis te Landelaan. Leden van Aves leveren vogels voor de volières en adviseren over de verzorging. Ook is er een les verzorgd. Het Wellantcollege gebruikt de vogels in haar lesprogramma en stelt een aantal lokalen beschikbaar voor het houden van de tentoonstelling. Leerlingen wordt de mogelijkheid geboden om hierbij te helpen.De kanaries tot dwergpapegaaien zijn allemaal gekeurd door bevoegde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en beoordeeld op hun kwaliteit, hetgeen voor een aantal leden de mogelijkheid gaf met hun vogels prijzen te behalen. De door de leden van de Rijswijkse vereniging van vogelliefhebbers Aves Domestica gekweekte vogels zullen zaterdag en zondag (3 en 4 november) te bezichtigen zijn bij het Wellantcollege aan de Huis te Landelaan 2 in Rijswijk.

Gedurende de tentoonstellingsdagen is er gelegenheid om vogels te kopen tegen redelijke prijzen. De toegang gedurende de show is gratis. Het gebouw is rolstoelvriendelijk alsmede de tentoonstellingszaal.Openingstijden:
Zaterdag 3 november 2018 van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 4 november 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur

Kijk hier naar een video: 

https://www.youtube.com/watch?v=Uj0JvnCMsQM

 

Video en foto’s: Wim Mecksenaar


Foto: Digitaal Dagblad