Vijf nieuwe interne cultuurcoördinatoren op scholen in Rijswijk

mainImage
Vijf nieuwe interne cultuurcoördinatoren op scholen in Rijswijk

Vijf Rijswijkse scholen en twee uit Voorburg zijn een Intern Cultuur Coördinator rijker. De zeven mensen uit het onderwijs rondden deze week succesvol de cursus van Trias, Centrum voor de Kunsten, af en kregen woensdag een certificaat uitgereikt.

Alle cursisten van basisscholen uit Rijswijk en Leidschendam-Voorburg kregen van een gespecialiseerde ICC trainer de cursus tot Interne Cultuur Coördinator. In acht bijeenkomsten afgelopen jaar werd gewerkt aan planvorming voor een cultuurplan op school, aan draagvlak voor een dergelijk plan en werd gewerkt aan de competenties van de cursisten als cultuur coördinator. Eeke Wervers van het LKCA (Landelijk Kenniscentrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst) reikte de certificaten vandaag uit.

De cursisten hebben hun plan geschreven en gepresenteerd voor het team op hun school. Op deze wijze heeft Trias vijf scholen in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg kunnen ondersteunen bij het formuleren van hun visie op cultuur en het schrijven van een cultuurplan. Nu begint het echte werk voor de cursisten, zij gaan hun plannen samen met hun collega’s en de leerlingen uitvoeren. Geweldig dat er op deze scholen (nog) meer aandacht voor cultuur komt.


Foto: Digitaal Dagblad