VIDEO: Militairen oefenen in Rijswijk en Delft

mainImage
VIDEO: Militairen oefenen in Rijswijk en Delft

Op 15 en 16 november is de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht de oefening ‘Bevo Seal’ in de gemeente Delft en Rijswijk. De naar schatting 50 militairen komen uit Schaarsbergen en zijn gespecialiseerd in bevoorradingsoperaties. De stad van Delft en Rijswijk zal worden gebruikt als de oefenlocatie voor offensieve acties. Middels helikopterinzet zijn zij afgezet in Delft/Rijswijk en zijn, voorafgaand aan de offensieve acties, te zien tijdens verplaatsingen door de stad. 

De oefening Bevo Seal vindt grotendeels plaats buiten militaire oefenterreinen. Missies in Bosnië, Irak, Afghanistan en Mali hebben uitgewezen dat de militairen het merendeel van hun taken uitvoeren tussen, voor en samen met de bevolking. Door ook op deze manier te oefenen benaderen we de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld. De gemeente Delft, Rijswijk en Prorail, de Politie en Defensie werken samen om deze oefening mogelijk te maken. 

De militairen maken tijdens dit deel van de oefening gebruik van hun wapens. Hoewel dit gepaard gaat met luide knallen, hoefden de inwoners van Delft en Rijswijk niet ongerust te worden, want de militairen maken gebruik van oefenmunitie. Bewoners waren welkom om te komen kijken. Voor eventuele kijkers is het, voor hun veiligheid en die van de oefenende militairen belangrijk, om de aanwijzingen van de militairen op te volgen. 

Kijk hier naar de video van Omroep West: https://www.omroepwest.nl/media/27664/Spectaculaire-acties-van-militairen-in-Rijswijk-en-Delft


| Foto: Digitaal Dagblad