Verkeersopfriscursus voor ouderen; theorie en praktijk

mainImage
Verkeersopfriscursus voor ouderen; theorie en praktijk

De gemeente Rijswijk organiseert samen met Gemeente en Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus voor ouderen vanaf 55 jaar. Op dinsdag 30 oktober kunnen geïnteresseerden in/bij de Rijswijkse Schouwburg hun rijvaardigheid en theoretische verkeerskennis testen onder toeziend oog van een rijinstructeur en een voorlichter van politie Haaglanden. Wees gerust, deze cursus is vrijwillig en heeft dus geen gevolgen voor uw rijbewijs.

Geroutineerd en met een eigen rijstijl neemt u nu al jaren deel aan het verkeer. Verkeer dat drukker en ingewikkelder is dan toen u uw rijbewijs haalde. Verkeer waarin u scherp moet opletten en snel moet reageren. Bovendien zijn er verkeersregels veranderd of zelfs bijgekomen. Het is daarom wijs af en toe uw rijvaardigheid en theoriekennis tegen het licht te houden.

Praktijk

Op zo’n ontspannen en gezellige Opfriscursus-dag rijdt een allesziende rijinstructeur met u mee, in uw eigen auto. Na deze rit krijgt u uitgebreid persoonlijk advies aan de hand van een compleet beoordelingsformulier, van Afslaan tot Voorbijgaan. U krijgt allemaal tips waar u direct iets mee kunt.

Testen

Ook gaat u uw waarnemingsvermogen en reactiesnelheid testen. De bedoeling is dat u reageert op signalen. Het liefst op tijd, net als in het echte verkeer. In dat verkeer moet u natuurlijk goed kunnen zien en dus controleert een opticien uw ogen. En weet u wel zeker dat u een sirene altijd op tijd hoort? Een audicien registreert welke hoge en lage tonen nog altijd prima doorkomen en welke iets minder.

Theorie

Ook een gewaardeerd programmaonderdeel is de sessie met een voorlichter van politie Haaglanden, die de laatste verkeersregels met u bespreekt. Dit levert altijd interessante discussies op over ogenschijnlijk verwarrende situaties. Uiteraard worden hier ook persoonlijke ervaringen besproken. De kans is groot dat u enkele boete voorkomende tips krijgt.

Kosten en aanmelden

De kosten voor de Opfriscursus bedragen € 15 die u ter plekke dient te betalen.
U kunt zich voor de Opfriscursus aanmelden bij: Yvonne Brouwer, [email protected]  o.v.v. uw naam, adres, pc en plaats, telefoonnummer. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Meer informatie: (070) 325 40 97, www.vvnhaaglanden.nl


Foto: Digitaal Dagblad