Verkeersmaatregelen rond Rijswijk voor Varend Corso

mainImage
Verkeersmaatregelen rond Rijswijk voor Varend Corso

Helemaal Hollands! is het thema van het Varend Corso Westland dat vanaf vandaag vrijdag tot en met zondag voor de 21e keer wordt gehouden. Dat betekent tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kaas, maar ook Heel Holland Bakt en Hollandse Nieuwe hebben de deelnemers geïnspireerd. Ook Rijswijk wordt door het Varend Corso aangedaan, zondag vaart de stoet langs RijswijkBuiten.

Het corso is een jaarlijkse vaartocht van een kleine 80 kilometer door onder meer de gemeenten Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft, Vlaardingen en Rijswijk. Er doen ruim veertig vaartuigen aan mee. Ook is er een speciaal kindercorso. Het evenement trekt jaarlijks zo’n half miljoen bezoekers.

De organisatie wil met het evenement laten zien wat het Westland te bieden heeft en welke ,,mooie en gezonde producten er in de kassen worden geteeld.” Elke deelnemende regio heeft z'n eigen dag. Vrijdag is de Rijnmonddag, zaterdag de Westlanddag en zondag de Delflanddag. Op die laatste dag vaart de stoet langs Rijswijk Buiten.

Er zijn voor zondag diverse verkeersmaatregelen getroffen om het Varend Corso in Delft en Rijswijk goed te kunnen bereiken.


  • Op ’t Haantje wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor autoverkeer vanaf de Laan van ’t Haantje richting Lange Kleiweg. In verband met veiligheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt de Sionsweg en direct aangrenzende wegen afgesloten voor autoverkeer, ook de Gele Lis, Middendorpweg, Rijshout en Kloosterpad worden afgesloten. Voetgangers en fietsers hebben toegang. Direct aanwonenden wordt verzocht tijdens het passeren van het Varend Corso ook niet met de auto over de Sionsweg te rijden.

  • RijswijkBuiten is op 5 augustus alleen via de Prinses Beatrixlaan bereikbaar. In verband met werkzaamheden aan de Van Rijnweg is de toegang vanaf Hoekpolder met de auto niet mogelijk. Voor fietsers afkomstig vanaf de Hoekpolder is er een omleiding ingesteld.

  • Ander bijkomend obstakel is de afsluiting van de A4 bij knooppunt Ypenburg richting Amsterdam.


Bron en foto: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad