Verdachte moord uit Rijswijk blijft vastzitten

mainImage
Verdachte moord uit Rijswijk blijft vastzitten

Michael L. (47) uit Rijswijk blijft voorlopig vastzitte. Dat heeft de Haagse rechtbank besloten in een zitting omdat er sprake van een 'stevige verdenking' tegen de verdachte  van de moord op cafébaas Lian Boel uit Maassluis. Dat meldt het AD op haar website.

,,Ik betreur wat er is gebeurd, maar ik heb hem absoluut niet gewurgd en vermoord”, zei de verdachte vandaag bij de Haagse rechtbank. Op 13 maart werd Boel ’s avonds door aangetroffen in de Rijswijkse woning. Michael L. werd er door de politie in verwarde toestand gearresteerd. Het OM gaat ervan uit dat hij het slachtoffer heeft gewurgd.

De advocaat van Michael L. zegt dat niet vast is komen te staan of het slachtoffer überhaupt door een misdrijf om het leven is gekomen. “Een hartritmestoornis zou ook een oorzaak kunnen zijn. Er zijn zoveel lezingen mogelijk.'' Volgens het OM is het verhaal van L. over een ongelukkige val geen geloofwaardig scenario. Ook de rechtbank heeft er twijfels over. Een val biedt, zo was het voorlopig oordeel vandaag van de rechters, nog geen goede verklaring van de verwondingen die op het lichaam van Lian Boel zijn gevonden. Daarom houdt ze L., die al zes maanden vastzit, in voorarrest.

De rechtszaak wordt binnen drie maanden voortgezet.


Foto: Digitaal Dagblad