Typisch Nederlands thema bij Taalcafé: het weer!

mainImage
Typisch Nederlands thema bij Taalcafé: het weer!

Het volgende Taalcafé dat op dinsdag 12 juni in Wijkcentrum Stervoorde  wordt gehouden, kent een uitgesproken Hollands onderwerp namelijk het weer. Nederlanders praten er graag en veel over. Spelenderwijs breiden de deelnemers onder leiding van  Nederlandstalige vrijwilligers de woordenschat uit over dit thema. Tegelijk worden ze uitgenodigd een gesprek te voeren over het weer.

Het Taalcafé wordt van  15.00 uur tot 17.00 uur gehouden in Wijkcentrum Stervoorde  aan de Dr. H.J. van Mooklaan en de deuren gaan om  14.45 uur open.

Bij VluchtelingenWelzijn is het mogelijk om taalmaatje en taalvrager te worden. Wil je graag één  uurtje per week met iemand oefenen met Nederlandse taal of zoek je juist iemand die met jou de taal wil oefenen? Je kunt je altijd aanmelden bij het taalspreekuur op woensdag tussen 12.00 en 15.00 uur of kom langs bij het Taalcafé.  Wie weet kun je daar gekoppeld worden aan een taalmaatje of taalvrager? Als nieuw taalmaatje kun je je aanmelden via de mail [email protected]

De Nederlandse taal is een moeilijke taal. Sommige mensen ervaren problemen bij het spreken en luisteren. Met het Taalcafé in Rijswijk willen VluchtelingenWelzijn (Welzijn Rijswijk) en het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet deze mensen helpen.  Ook iedereen die het leuk vindt om met mensen uit andere culturen kennis te maken en hen te helpen bij hun spreekvaardigheid is welkom.


Foto: Digitaal Dagblad