Tweede bouwfase Terras van Sion in RijswijkBuiten gestart

mainImage
Tweede bouwfase Terras van Sion in RijswijkBuiten gestart

Wethouder Marloes Borsboom heeft donderdag namens de gemeente Rijswijk symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van fase 2 van het Terras van Sion in RijswijkBuiten. Dit project bestaat uit 12 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen. Samen met Dick Boelen, directeur Dura Vermeer en de toekomstige bewoners werd een tijdscapsule met herinneringen als start van de bouw in de grond gegraven.

Voor wethouder Borsboom was het donderdag het allereerste woningbouwproject waarvoor zij het startsein voor de bouw in RijswijkBuiten heeft mogen geven. “Als nieuwe wijkwethouder ben ik natuurlijk ongelofelijk trots op deze prachtige nieuwe woonwijk met de gekozen duurzaamheidsambities. Met de realisatie van het Terras krijgt de entree van RijswijkBuiten zijn definitieve vorm.

Dick Boelen, directeur Dura Vermeer geeft aan: “Als ontwikkelpartner vanaf het begin van deze ontwikkeling van RijswijkBuiten zijn wederom trots ons steentje bij te kunnen dragen aan de meest duurzame wijk van Nederland”.

Duurzaam

Alle woningen zijn maximaal energiezuinig, zoals u inmiddels gewend bent in RijswijkBuiten. Volledig gasloos en met een EPC van 0,0.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al bijna 5 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook diverse nul-op-de- meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied.

Voor meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten ga naar  www.rijswijkbuiten.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad