Tussen Kunst & Kist op begraafplaats Eikelenburg

mainImage
Tussen Kunst & Kist op begraafplaats Eikelenburg

Zondag 3 juni houden Begraafplaats Eikelenburg en yardenhuis van Rijswijk van 13.00 – 16.00 uur Open Huis, als afsluiting van de Week van de Begraafplaats. Dit jaar is het thema Tussen kunst en kist, dat terug komt in allerlei activiteiten, zoals muziek en dans.

Op Eikelenburg - Eikelenburglaan 7 - is om 14.30 uur een gratis voorstelling van zandkunstenaar Immanuel Boie in het restaurant. Daarnaast is iedereen welkom in het restaurant voor een hapje en een drankje. Het doel is om bezoekers vertrouwder te maken met aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden. Bezoek yarden.nl/weekvandebegraafplaats.nl voor alle activiteiten op onze locaties worden gehouden.

Persoonlijk afscheid
Jans Springer, Locatiemanager: “Wij omarmen dit initiatief van harte, omdat het een mooie bijdrage levert aan onze doelstelling om een betekenisvol afscheid voor iedereen mogelijk te maken. We willen nabestaanden inspireren bij het organiseren van een persoonlijke afscheid, want als nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op het afscheid, helpt dat bij hun rouwproces. We laten het publiek graag zien wat er zoal op een begraafplaats gebeurt, ook achter de schermen. Daarnaast is een begraafplaats vaak een mooie en rustgevende omgeving, die inspirerend en troostend kan zijn.”

Erfgoed
Een begraafplaats wordt vaak gezien als een sociale voorziening, maar is zoveel meer: het is deel van ons gemeenschappelijk erfgoed. Tijdens de Week van de Begraafplaats kunnen de medewerkers de bezoekers meer over de natuurwaarde en het belang van de begraafplaats vertellen: wat zijn de mogelijkheden op het gebied van graven, asbestemmingen, onderhoud en kosten.


| Foto: Digitaal Dagblad