Topdrukte bij konijnen- en knaagdierenopvang Knaaghof in Rijswijk

mainImage
Topdrukte bij konijnen- en knaagdierenopvang Knaaghof in Rijswijk

"Meer dan de helft van de dieren die we onder onze hoede nemen, is op straat gevonden, het overgrote deel gedumpt", vertelt Merel Pieneman van de konijnen- en knaagdierenopvang Het Knaaghof in Rijswijk. Ook dit jaar worden er weer veel konijnen en knaagdieren op straat gezet door mensen.

Zo’n 600 van de 3.000 konijnen en knaagdieren die de Dierenbescherming elk jaar opvangt, worden naar Het Knaaghof in Rijswijk gebracht. Beheerder Merel Pieneman: “Meer dan de helft van de dieren die we onder onze hoede nemen, is op straat gevonden, het overgrote deel gedumpt.”

Bij binnenkomst worden ze onderzocht en indien nodig krijgen ze medische hulp. Daarnaast mogen ze allemaal rekenen op een liefdevolle verzorging, tot er een nieuw baasje wordt gevonden. De medewerkers en vrijwilligers van Het Knaaghof zetten zich hier dag en nacht in voor.

Merel vertelt dat de kosten voor de opvang van de vele konijnen en knaagdieren hoog zijn. “De vaccinaties kosten € 40 per dier, voedsel en verzorging bedragen daarbovenop zo’n € 3 per dag.” Als je je bedenkt dat pasgeboren konijntjes minstens drie maanden bij hun moeder blijven, dan komen de totale kosten neer op bijna € 300 per dier. Voor de mannetjes tel je daar nog eens € 40 bovenop voor castratie. Omgerekend zijn wij dus jaarlijks € 150.000 kwijt aan opvang en verzorging. Een deel hiervan ontvangen we gelukkig terug van donateurs en de gemeente, maar dat is niet genoeg om alle kosten te dekken.”

Wil je het Knaaghof steunen, klik hier: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/het-knaaghof/steun-ons


Foto: Digitaal Dagblad