Time Out; Hoe een hersenziekte het leven van de Rijswijkse Julia veranderde

mainImage
Time Out; Hoe een hersenziekte het leven van de Rijswijkse Julia veranderde

In haar boek ’Time Out’ vertelt de net 19 jaar geworden Rijswijkse Julia Willemse hoe een zeldzame hersenziekte haar leven compleet veranderde. Vijf jaar geleden werd er bij de toen 14-jarige puber 'NMDA Receptor Encefalitis' geconstateerd. Door deze zeldzame aandoening raakte zij tweemaal in een coma, maar gelukkig wist ze hier beide keren uit te komen. Wel kampt Julia sindsdien met diverse beperkingen.

Het zijn zware jaren geweest voor Julia en haar familie, maar ze blijken doorzetters. Haar energie neemt toe en ze leert weer lopen. “Het gaat allemaal heel langzaam”, zegt moeder Cejoma Wilemse in een artikel in Groot Rijswijk. “Het is soms moeilijk om dat geduld op te brengen, vooral voor Julia. Julia was altijd heel actief en nu dit allemaal anders is, frustreert dat haar juist enorm. Ze ziet haar vriendinnen opleidingen starten. Toch heeft zij begrip voor haar situatie gekregen. Het heeft haar wel een drive gegeven dat het boek er nu is.”

Time Out is tot stand gekomen door een samenwerking van Julia, haar moeder en auteur Marja Slinkert. Time Out is te verkrijgen bij Bruna in de Herenstraat in Rijswijk.

Foto: Facebook Marja Slinkert


Foto: Digitaal Dagblad