Themabijeenkomst voor mantelzorgers over veranderend gedrag

mainImage
Themabijeenkomst voor mantelzorgers over veranderend gedrag

Het komt vaak voor dat mensen die mantelzorg nodig hebben plotseling vreemd/ander gedrag vertonen. Verlies van interesse en initiatief, maar ook somberheid of agressie komt daarbij regelmatig voor. Dat is voor de mantelzorgers die voor hen zorgen lastig om mee om te gaan. Daarvoor organiseert Welzijn Rijswijk op woensdag 5 september in Wijkcentrum Stervoorde de themabijeenkomst ‘Omgaan met veranderd gedrag’.

Het veranderend gedrag kan het gevolg zijn van bepaalde ziektebeelden. Het kan ook spelen als gevolg van frustratie: het moeten leren omgaan met verlies van gezondheid, een beperktere mobiliteit, minder grip op het eigen leven, de wereld. Het veranderde gedrag kan zich bijvoorbeeld uiten in de vorm van verlies van interesse en initiatief, onrust, ongeduld, agressie of somberheid.

Tijdens de bijeenkomst op 5 september (19.00 – 20.30 uur) wordt vooral aandacht besteed aan de vraag wat dit  betekent voor u als mantelzorger. Hoe gaat u hier goed mee om? Wat kunnen we van elkaar leren?

De bijeenkomst staat onder leiding van Lies Nolden, preventiedeskundige bij Indigo (Parnassia Groep). Vooraf aanmelden kan op [email protected] of 070 – 757 92 00.


Foto: Digitaal Dagblad