Themabijeenkomst ´Drang & dwang bij GGZ problematiek´

mainImage
Themabijeenkomst ´Drang & dwang bij GGZ problematiek´

Zorgt u voor iemand met psychische- of verslavingsproblematiek? Dan moet u op donderdag 4 oktober zijn bij de themabijeenkomst ‘Drang & dwang bij GGZ problematiek’ in Wijkcentrum Stervoorde.

Mantelzorgers krijgen niet alleen te maken met de lichamelijke beperkingen van hun ‘cliënten’, maar zeker ook met de geestelijke problemen van degenen die ze verzorgen. Dit kan grote gevolgen hebben voor zowel de verzorgde als de mantelzorger. Welzijn Rijswijk probeert mantelzorgers zoveel mogelijk bij te staan. Dat doet het onder meer door het verzorgen van themabijeenkomsten, zoals ook die van donderdag 4 oktober.

Deze avond staat dan in het teken van ‘Drang & dwang bij geestelijke gezondheidsproblematiek’. Aan bod komen onder meer vragen als ‘wat er gebeurt bij een (dreigende) crisis?’ en ‘wanneer wordt iemand (gedwongen) opgenomen en hoe werkt dat?’. Mantelzorgconsulenten van Welzijn Rijswijk hebben Marinus Lucet in Wijkcentrum Stervoorde uitgenodigd. Hij is werkzaam bij het Parnassia Politie Programma (PPP) en wordt onder andere ingezet voor crisispreventie en crisisinterventie. Zijn doel is om de patiënt de juiste zorg bieden en contacten met politie zo kort en zorgvuldig mogelijk laten verlopen.

Bent u geïnteresseerd? Meldt u zich dan ook voor de themabijeenkomst op donderdag 4 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde.

Mail: [email protected]
Telefoon: 070-7579200


| Foto: Digitaal Dagblad