Tentoonstelling ‘Iconen in Rijswijk’ verlengd

mainImage
Tentoonstelling ‘Iconen in Rijswijk’ verlengd

De tentoonstelling Iconen in Rijswijk in het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan wordt twee weken verlengd en zal te zien zijn tot en met zondag 27 januari

Het Rijswijkse stadhuis is een fraai voorbeeld van ‘jaren vijftig’ architectuur. Het is opvallend door zijn omvang en de rijke uitvoering. Alle luxe ten spijt begon het gebouw echter al snel mankementen te vertonen. Toen de renovatiekosten bleven oplopen, werd besloten het gemeentelijk apparaat elders te huisvesten. Het leegstaande stadhuis ging een onzekere toekomst tegemoet. Toch lijkt er een toekomst voor het oude stadhuis te zijn, als Huis van de Stad. Het biedt dan onderdak aan diverse culturele instellingen. En de Rijswijkse ambtenaren trekken er ook weer in.

Op de tentoonstelling wordt aan de hand van foto’s, tekeningen en voorwerpen de bewogen geschiedenis van het Rijswijkse stadhuis verteld.

Een bijzonder element in de tentoonstelling is de collage van talloze trouwfoto’s, aangeleverd door bruidsparen die tussen 1967 en 2003 in het stadhuis zijn getrouwd.


Foto: Digitaal Dagblad