Rijswijks Dagblad | Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht

Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht

mainImage
Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht

Op woensdagavond 23 mei 2018 op de Laan van Hofrust 21 in Rijswijk werden namens Willem Klaassen en Marloes Borsboom alle kopers en leveranciers van boeken, vrijwilligers boekenmarkt, sjouwers oud papier, huismeesters en de Gemeente Rijswijk bedankt voor hun inspanningen met als resultaat een opbrengst van 153.000 euro.

Met dit bedrag kan weer een steentje bijgedragen worden aan Schoon water in Oeganda. Vrouwen en meisjes moeten met volle jerrycans ver lopen en klimmen, met als gevolg rugklachten, miskramen en gemiste tijd op school. Door het vuile water komt vooral onder kinderen veel ziekte en sterfte voor. Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Zij bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken.



Tear heeft, in samenwerking met de Anglicaanse kerk van Oeganda, een waterproject opgezet voor veilig drinkwater dicht bij huis. 60 tappunten bij grote al aangelegde watersystemen, 45 grote (dorps)watertanks van metselwerk met een inhoud van 20.000 liter, 300 ferro-cemant tanks van 4.000 liter, 30 waterbronnen worden beschermd in de bergen. Watercomite's worden getraind om onderhoud en grote reparaties te kunnen verrichten.



Ook worden slimme waterleidingsystemen aangelegd, die het water uit hooggelegen bronnen, met behulp van de zwaartekracht, verdelen over de dorpen. Hygiënevoorlichting onder de bevolking is ook een belangrijk aspect van het programma.

Foto’s: Wim Mecksenaar


Foto: Digitaal Dagblad