Takis Panagakis en Bibi Kuyp van ‘Elea’: ‘Talentvol, bevlogen en begaan met Hospice’

mainImage
Takis Panagakis en Bibi Kuyp van ‘Elea’: ‘Talentvol, bevlogen en begaan met Hospice’

Een aantal chefkoks c.q. eigenaren van restaurants uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk steunt het Vliethuys-diner van Hospice Het Vliethuys dat op donderdagavond 11 oktober in Veurs Voorburg wordt gehouden.

Zij zullen een gerecht voorbereiden dat in samenwerking met de leerlingen van Veurs Voorburg wordt uitgeserveerd. Er wordt gekookt door de topkoks van restaurant Villa La Ruche, Brasserie de Koepel, restaurant Savarin, restaurant Elea en restaurant ‘Bij Erik’.

Onze redactie gaat de komende weken op bezoek bij deze chefkoks en of eigenaren van restaurants waarom zij het benefietdiner voor het goede doel ondersteunen. De opbrengst hiervan gaat in een aparte pot, waaruit het verblijf wordt betaald van bewoners van het Vliethuys, die daartoe zelf niet in staat zijn.

Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

Deel 2: Restaurant Elea uit de Herenstraat nr 83-85  in Rijswijk dat wordt gerund door gastvrouw Bibi Kuyp en haar partner chefkok Takis Panagakis.

,,We horen goede verhalen over het Hospice’’, aldus Bibi en Takis. ,,Op deze wijze is het mooi om bij een goed doel betrokken te zijn. Het is een aansprekende manier om zo in maatschappelijk opzicht actief te zijn’’.

Opgewekt

Het relatief jonge ondernemersechtpaar maakt op hun terras een opgewekte indruk. Hun restaurant bestaat nu z’n anderhalf jaar. ,,We zitten hier met een blij en trots gevoel’’, vertelt Bibi. ,,Het is echter nooit klaar. We zijn altijd bezig om dingen verder te perfectioneren. Maar soms staan we ook stil bij alles wat we in anderhalf jaar hebben bereikt. Hoe het is om met je partner samen te werken? Dit gaat veel beter dan verwacht. Ik doe de ‘voorkant’ van onze zaak. Takis is verantwoordelijk voor het culinaire gedeelte’’.

Passie

Een bijzonder hoogtepunt was het winnen van de Gouden Pollepel van het AD. Het koken is Takis dan ook zijn grote passie. De gerechten zijn ook innovatief, Grieks en modern samengesteld. Tevens wordt er gewerkt met enkel verse producten. ,,We zijn een Frans restaurant met Griekse invloeden’’, aldus Takis. ,,We hebben zodoende een unieke stijl ontwikkeld. Tevens wil ik graag de relatief onbekende kant van de Griekse keuken laten zien. Dit gebeurt dan vervolgens op een moderne manier. We nodigen uiteraard iedereen uit om hier kennis van te nemen’’.

De openingstijden van restaurant Elea zijn: woensdag tot en met zondag, vanaf 18.00 uur. De keuken is geopend tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten. Lunch en diner (op sluitingsdagen) op aanvraag. Bekijk ook eens de website 

Door Bart Bakker

Interesse om deel te nemen aan het Vliethuys-diner? Mail naar Marianne Toorens, te bereiken via het mailadres [email protected]

 


Foto: Digitaal Dagblad