Street art op bedrijventerrein Plaspoelpolder in Rijswijk

29 January 2019, 16:22 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Aan de Treubstraat 27 in Rijswijk wordt op dit al enige jaren leegstaande pand een drie verdiepingen hoge Street art aangebracht door kunstenaar Micha de Bie. Wethouder Armand van de Laar brengt op dinsdagmiddag 5 februari samen met Micha de Bie de eerste contouren aan van de Street art op de gevel.

Deze Street art is een initiatief van ondernemer Roger Pels van ICT Consultancy Cavero. Hij bouwt op dit moment in de Plaspoelpolder aan de Treubstraat 31 een nieuwe hotspot genaamd “De Loods”. Op 5 februari wordt om 15.30 uur verzameld in “De Loods”, Treubstraat 31.

Street art heeft zich in de regio bewezen als een manier om relatief snel een zichtbare verbetering in de buitenruimte te kunnen doorvoeren. De Gemeente Rijswijk en het Industrieschap Plaspoelpolder(IPP) zijn enthousiast over de mogelijkheden van Street art in de Plaspoelpolder en steunen dit initiatief. ”Street art draagt bij aan een aantrekkelijke verblijfsomgeving wat zeer belangrijk is voor het vestigingsklimaat.”, aldus wethouder Armand van de Laar. Het IPP stelde als mede-initiatiefnemer het pand aan de Treubstraat 27 ter beschikking voor de Street art.

Op 11 februari van 15:00 -17:00 heeft Cavero ook een Street art Tour georganiseerd. In de Haagse Binckhorst wordt met een flinke groep geïnteresseerden een aantal locaties bezocht waar Street art al succesvol is toegepast. Daarna wordt in overleg met de Gemeente Rijswijk, het IPP en belanghebbenden in de Plaspoelpolder gekeken welke locaties nog meer geschikt zijn.

Geïnteresseerden kunnen de realisatie van de Street art en de verbouwing van de Loods realtime volgen op www.dekennisloods.nl  Daarnaast ontwikkelt Cavero een app ter ondersteuning van het Street art initiatief.