Rijswijks Dagblad | "Strandwalfestival steeds beter"

"Strandwalfestival steeds beter"

mainImage
Wethouder Bjorn Lugthart staat met zijn gelakte schoenen altijd symbolisch in de modder. Hij is vaak op locatie en makkelijk aanspreekbaar.

Het is nog vroeg zondagochtend wanneer wethouder Björn Ligthart (mobiliteit, dienstverlening, gezondheid, sport en organisatie) vanaf het podium in het Rijswijkse Bos een blik op het speelveldje werpt. Met als stille getuige het platgelopen gras kijkt hij terug op een uiterst geslaagde Strandwal bij night op de zaterdag. 

“Het was enorm druk, kijk maar naar het gras, en de line-up was dit jaar goed met; The Clarks, Maan, en de altijd bijzondere Xander de Buisonjé’’, aldus Lightart, van huis uit geen festivalganger.

“Ik hou er niet van om tussen mensen te staan, maar gelukkig waren er aan de zijkanten nog genoeg plekken om naar de optredens te kijken. Ik vind dat het Strandwalfestival elk jaar beter wordt”, aldus Lightart. Ondanks dat de gemeente de subsidie voor het festival jaarlijks afbouwt belooft dat toch wat voor de komende edities van het festival.

Eerder op de dag was het in het bos ook lekker druk in het alternatieve stadhuis waar bezoekers een praatje konden maken met burgemeester en wethouders.

Hoewel Strandwal bij Night ’s nachts om één uur eindigde, dook de wethouder pas om vier uur in zijn bed, maar op zondagochtend staat hij toch fris en fruitig op het hoofdpodium ter hoogte van de Naald om het gelijknamige sportfestival, nieuw in de programmering, te openen. Bezoekers konden deelnemen aan diverse sportclinics zoals jumping fitness, yoga, een hardlooptraining door het bos en kickboksen op het veld.

De wethouder liet deze activiteiten aan zich voorbijgaan, na de opening haastte hij zich met ferme spoed naar de kinderboerderij het Akkertje waar het al gezellig druk was en waar de volgende opening wachtte. Ook de activiteiten van de scouting en brandweerman Sam konden zondag op veel belangstelling rekenen.

Al met het kan het bestuur van het Strandwalfestival terugkijken op een bijzonder geslaagde editie, gezegend door een paar dagen indian summer.


Foto: Peter Petit