Stoptober gaat ook weer in Rijswijk van start

mainImage
Stoptober gaat ook weer in Rijswijk van start

Volgende week gaat Stoptober weer van start: de landelijke campagne om stoppen met roken te promoten. Ook Rijswijk doet weer mee. Nieuw dit jaar is een initiatief van huisartsenpraktijk de Hof, Together In Motion Fysiotherapie en Apotheek Vredenburchweg. Zij organiseren maandag 1 oktober een voorlichtingsmiddag voor iedereen die wil stoppen met roken.

Een bezoek aan de huisarts is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je wil stoppen met roken. Toch zouden meer mensen dat moeten doen, vindt Geller Agterberg van huisartsenpraktijk De Hof. “Mensen weten zelf ook wel dat roken niet goed voor hen is. Een opgeheven vinger helpt dan niet, begrip wel. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. De huisarts kan daarbij helpen. Onze praktijkverpleegkundige begeleidt mensen die willen stoppen.  Zij kan je bijvoorbeeld ook vertellen welke behandelingen door de zorgverzekeraar worden vergoed.” Maar ook bij de apotheek kun je terecht voor advies, vult Ryanne van Beurden van Apotheek Vredenburchweg aan. “Soms kunnen bijvoorbeeld medicijnen uitkomst bieden.” Ook de fysiotherapeut kan daarbij ondersteunen. Die kan je bijvoorbeeld begeleiden bij gedragsverandering.

Wethouder volksgezondheid Björn Lugthart steunt de actie. “Stoppen met roken is een van de doelen van het lokaal gezondheidsbeleid. Vanuit de gemeente stimuleren we daarom initiatieven als deze. Dus heb je plannen om te stopen? Kom dan naar de voorlichtingsmiddag. Dit zou wel eens net dat extra zetje kunnen zijn om de stap te zetten.”

De voorlichtingsbijeenkomst is op maandag 1 oktober van 16.00 tot 17.00 uur in woonzorgcentrum Onderwatershof, aan de Van Vredenburchweg 26. Iedereen die meer wil weten over stoppen met roken kan hier informatie krijgen over de mogelijkheden, maar bijvoorbeeld ook in contact komen met lotgenoten. U kunt zich van te voren aanmelden via [email protected].

Aan de actie doen mee:
Geller Agterberg, huisarts
Ryanne van Beurden, apotheker
Erik Weijsenfeld, fysiotherapeut
Mirjam Meijer, fysiotherapeut
Tim Konings, fysiotherapeut
Annette Aničić, huisarts

Net als voorgaande jaren kunt u ook dit jaar weer meedoen met de landelijke Stoptober actie. Aanmelden kan via www.stoptober.nl.

[Fotobijschrift:] Geller Agterberg, Erik Weijsenfeld, Ryanne van Beurden en Björn Lughart steunen Stoptober

Fotografie: Erwin Dijkgraaf


| Foto: Digitaal Dagblad