Rijswijks Dagblad | Stichting KEI Rijswijk gaat kindpakket uitvoeren

Stichting KEI Rijswijk gaat kindpakket uitvoeren

mainImage
Stichting KEI Rijswijk gaat kindpakket uitvoeren

Stichting KEI Rijswijk gaat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ondersteunen. De stichting neemt deze taak over van de gemeente.

De gemeente heeft diverse regelingen voor kinderen, zoals de schoolspullenpas, de computerregeling en de tegemoetkoming voor schoolreis of werkweek. Het onderbrengen van deze voorzieningen bij Stichting KEI zorgt voor één centraal loket, waardoor ouders voor de ondersteunende regelingen niet bij verschillende instanties hoeven aan te kloppen. Daarnaast kan de stichting, in tegenstelling tot de gemeente, fondsen werven om de minimaregelingen voor kinderen uit te breiden tot een kindpakket.

Stichting KEI Rijswijk gaat Rijswijkse kinderen van 0 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen helpen om, samen met hun leeftijdgenootjes, mee te doen in de samenleving. Op dit moment voert Stichting Leergeld Den Haag de schoolspullenpas uit en beheert de gemeente de computerregeling en de tegemoetkoming voor schoolreis of werkweek. In de nieuwe situatie kunnen ouders voor alle kindregelingen terecht bij één partij, Stichting KEI Rijswijk.

Kansen voor ieder kind
Met de uitvoering van het kindpakket gaat Stichting KEI voort op de ingeslagen weg van wethouder Björn Lugthart van Sociale Zaken. Het is zijn wens dat ieder kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen en gelijkwaardig mee te doen op school. “Kinderen moeten optimaal kunnen meedoen op school. Ook kinderen die opgroeien in een huishouden waar weinig geld is of waar schulden zijn. Dit vergroot hun kans op een beter leven.”

Stichting KEI Rijswijk gaat vanaf 1 mei van start. Vanaf die datum kan iedereen die een minimaregeling voor kinderen wil aanvragen, dat bij Stichting KEI kan doen. De komende tijd worden de Rijswijkse inwoners hierover geïnformeerd.


Foto: Digitaal Dagblad