Stem op de vrijwilliger(s) van het jaar in Rijswijk

mainImage
Stem op de vrijwilliger(s) van het jaar in Rijswijk

Jaarlijks zet de gemeente Rijswijk vrijwilligers in het zonnetje tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Dit jaar wordt deze op 10 december georganiseerd in de Rijswijkse Schouwburg. Onderdeel daarvan is de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen 2018. In vier categorieën heeft een jury 15 vrijwilligers(groepen) genomineerd. Nu is het de beurt aan u! Inwoners van Rijswijk bepalen namelijk de winnaars.

In vier categorieën maken in totaal 15 genomineerden kans op de Vrijwilligersprijzen 2018. Zij zijn door een jury gekozen uit 45 voorgedragen vrijwilligers(groepen). De inwoners van Rijswijk kunnen vanaf maandag 15 oktober met hun stem bepalen wie de prijzen  straks in ontvangst kunnen nemen.

Iedereen kan per categorie één stem uitbrengen op zijn of haar favoriete vrijwilliger(s) op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs of met het stemformulier in de stembus op vier plaatsen in Rijswijk: de hal van het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum Het Oude Raadhuis en wijkcentrum Stervoorde. Van de genomineerde vrijwilligers zijn vanaf 15 oktober ook filmpjes te zien op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs . Daarin vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is. Stemmen, online of met het stemformulier in de stembus, kan tot en met 12 november 2018.

Inspireren

Volgens wethouder Welzijn Björn Lugthart verdienen eigenlijk alle vrijwilligers een prijs. “We kunnen niet zonder al die mensen die zich inzetten voor een ander en voor de samenleving. Daarnaast zijn zij veelal de ogen en oren in de wijken. Zij weten wat er speelt, helpen mensen op weg en wijzen ze zo nodig op de voorzieningen die er zijn. Toch willen we ieder jaar een aantal vrijwilligers extra onder de aandacht brengen. Zo kunnen we de verscheidenheid van het vrijwilligerswerk laten zien en hopelijk anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te gaan doen.”

Prijsuitreiking

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn traditiegetrouw op het Vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg. Dat is dit jaar op maandag 10 december. Wethouder Björn Lugthart nodigt alle vrijwilligers in Rijswijk, ongeacht welk vrijwilligerswerk zij doen, uit op de feestelijke avond die ter ere van hen wordt gehouden.


| Foto: Digitaal Dagblad