Start de vakantie met een bezoek aan de bunkers van Rijswijk

mainImage
Start de vakantie met een bezoek aan de bunkers van Rijswijk

Veel Rijswijkers zijn wel bekend met het oude oefenterrein van de Bescherming Bevolking of heeft wel eens BHV lessen gevolgd op het terrein van de Brandweer. Toch zijn er nog steeds inwoners die niet weten dat er in Overvoorde ook bunkers liggen. Deze mensen kunnen aanstaande zondag 15 juli de zomervakantie goed starten met een bezoek aan Bunkercomplex Park Overvoorde.

Er is van alles te zien, en voor de kinderen ook te beleven, in het Bunkercomplex Park Overvoorde en het Museum Bescherming Bevolking:


  • Ervaren medewerkers laten u zondag zien wat de functies van de vele verschillende bunkers op het complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook krijgt u te zien welke maatregelen er werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de Bescherming Bevolking.

  • Speciaal voor kinderen worden reddingstechnieken van de Bescherming Bevolking opgezet en kunnen zij zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk begeleid door vrijwilligers van het Bunkercomplex.

  • In het nieuw geopende museumgebouw ziet u een selectie van de diverse diensten binnen de Bescherming Bevolking en veel van de unieke uitrustingsstukken waarmee in die tijd werd gewerkt. Daarnaast ziet u de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en ziet u ook welke gevolgen een kernwapen aanval zou hebben

  • In de ontvangstruimte of bij mooi weer op het terras kunt u genieten van een kopje koffie/ thee of fris.

  • Tevens kunt u een film bekijken over de oprichting van de Dienst Bescherming Bevolking of over de Atlantikwall waar het complex ook deel van uitmaakte.


Nieuwsgierig geworden? Kom dan op zondag 15 juli tussen 10.30 en 16.00 uur naar Bunkercomplex Park Overvoorde aan de Van Vredenburchweg 176 (aanrijden via de Schaapweg).


| Foto: Digitaal Dagblad