Spetterende show bij nieuwjaarsreceptie

mainImage
Spetterende show bij nieuwjaarsreceptie

In een volgepakte Rijswijkse schouwburg werd woensdagavond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rijswijk feestelijk ingeluid met een spetterende theatervoorstelling. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar toonden Rijswijkse talenten hun kunsten in een strak geregisseerde nieuwjaarsvoorstelling. Jong talent van Trias, het Rijswijks Jeugdtheater, Balletstudio Karin den Os en Just Dance Studio brachten het publiek in vervoering met een gebalanceerde mix van muziek, dans, zang en theater.

De avond werd indrukwekkend geopend door jonge dansers van Trias, gevolgd door een vierkoppige band die een pakkend nummer ten gehore bracht.Het publiek was voelbaar geraakt toen de winnares van de Rijswijk Talent Award, Katja Kuipers, een overdonderende performance gaf met het nummer Mr. Paganini van Ella Fitzgerald.In razend tempo pakten de dansers van Just Dance Studio het vervolgens over met een reeks van professionele dansacts op bekende muziekstukken. Bij het alom bekende ‘Macarena’ werd het publiek gevraagd om mee te dansen, wat voor hilarische taferelen zorgde.Hierna was de beurt aan het Rijswijks Jeugdtheater. De spelers van het RJT lieten sterke voorproefjes zien van hun komende musicalvoorstellingen ‘Footloose’ en ‘Joseph’De voorstelling werd afgesloten door de dansers van balletstudio Karin den Os die met zowel klassieke als moderne dans het publiek wist te overdonderen.Tijdens de receptie na afloop van de voorstelling vroeg het Rijswijk Dagblad enkele leden van het college van B&W naar hun wensen voor het nieuwe jaar.

Burgemeester Bezuijen gaf aan genoten te hebben van de voorstelling. “Een mooi voorbeeld van verbinding, creativiteit en positiviteit”. Hij sprak de wens uit dat mensen wat vaker verbinding zoeken, meer naar elkaar luisteren en niet zo snel tegenover elkaar gaan staan.

De Burgemeester haalde het voorbeeld aan van het door de politie georganiseerde nieuwjaarsdiner voor eenzame ouderen. “Een geweldig initiatief, Rijswijk is een redelijk vergrijsde gemeente waar eenzaamheid onder ouderen steeds vaker voorkomt, kijk wat vaker naar elkaar om.” aldus de burgervader.

Ook Wethouder Marloes Borsboom sprak de vurige wens uit dat mensen wat meer naar elkaar omkijken en wat minder de verschillen zoeken. Betrokkenheid en harmonie vraagt volgens Borsboom weliswaar een beetje energie maar levert zoveel moois op!Wethouder Jorke van der Pol vertelde dat hij het fijn vindt in Rijswijk te wonen. “Het is een geweldige stad en Rijswijkers zijn open en toegankelijk.” Van der Pol hoopt dat mensen iets minder vaak alleen benadrukken wat er allemaal mis gaat in hun ogen, maar ook blijven zien wat er allemaal goed gaat. “Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen, maar het gaat niet slecht, een beetje meer optimisme zou geen kwaad kunnen” aldus van der Pol.

Tekst en foto's: Jeroen Weber


Foto: Digitaal Dagblad