Spelenderwijs Nederlands oefenen met ‘Groeten uit Rijswijk!’

mainImage
Spelenderwijs Nederlands oefenen met ‘Groeten uit Rijswijk!’

Het is van groot belang dat kinderen die Nederlands niet als eerste taal hebben, ook tijdens de vakantie de taal blijven oefenen. Daarom is het magazine ‘Groeten uit Rijswijk’ ontwikkeld waarmee kinderen spelenderwijs bezig  kunnen zijn met de Nederlandse taal.

Burgemeester Michel Bezuijen reikte afgelopen maandag 18 juni het eerste exemplaar van het magazine ‘Groeten uit Rijswijk’ uit aan de speelgroep van het Asielzoekerscentrum Rijswijk. Het magazine helpt (groot)ouders en verzorgers om de taalontwikkeling van hun kinderen spelenderwijs te stimuleren.

Het kleurrijke magazine geeft tips voor de zomervakantie. In het blad staan korte verhaaltjes, spelletjes en zoekplaatjes. Allemaal om samen met peuters en kleuters over te praten of op ontdekkingsreis te gaan. Zo kan iedereen spelenderwijs bezig zijn met taal.

De gemeente Rijswijk stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Taal is belangrijk voor het leren op de basisschool. Zolang kinderen niet zelf kunnen lezen, spelen (groot)ouders en verzorgers een belangrijke rol bij de taalontwikkeling van kinderen. ‘Groeten uit Rijswijk’ laat zien dat bezig zijn met taal heel leuk kan zijn!

De gemeente verspreidt het magazine op alle basisscholen en kinderdagverblijven, bij iedere peuteropvang en op het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Foto: Gemeente Rijswijk


Foto: Digitaal Dagblad