Rijswijks Dagblad | Semper Altius, Vredenburch, Refleks, Buvelio spekken kas

Semper Altius, Vredenburch, Refleks, Buvelio spekken kas

mainImage
Semper Altius, Vredenburch, Refleks, Buvelio spekken kas

Vijf verenigingen uit Rijswijk zijn dankzij de VriendenLoterij € 7074,75 rijker. Hun achterban heeft bij de loterij namelijk namens de club meegespeeld. De helft van ieder lot waarmee zij meespeelden, ging direct naar de clubkas.

RVV Semper Altius ontving de grootste bijdrage, namelijk € 3.264,00. De andere clubs die een leuk zakcentje overhielden aan de VriendenLoterij zijn KRSV Vredenburch met € 1.302,50, Wijk en speeltuinvereniging Buvelio met € 728,00 en K.V. Refleks met € 366,25. De vijfde vereniging is eigenlijk een Haagse club maar heeft wel een Rijswijkse locatie (Petrusschool). Dat is namelijk judo en jiu-jitsu vereniging SV Kian Schi, zij wonnen € 1.414,00.

Meespelen voor je eigen club
Er zijn in Nederland nog duizenden andere clubs en verenigingen die via de VriendenLoterij extra inkomsten genereren voor de clubklas. Dit jaar is er in totaal ruim 4,8 miljoen euro uitgekeerd, 300.000 euro meer dan vorig jaar. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving. Daarnaast spelen deelnemers die meespelen met een lot voor hun club steeds langer mee.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via:www.vriendenloterij.nl/clubs


Foto: Digitaal Dagblad