Schilderijen en keramiek van Amateurspalet in Museum Rijswijk

mainImage
Schilderijen en keramiek van Amateurspalet in Museum Rijswijk

Vanaf vrijdag 18 mei is het zover. Dan tonen bijna 100 van de 200 leden van de Vereniging voor Beeldende Kunst amateurspalet hun werk In Museum Rijswijk. Naast schilderijen is er veel keramiek te bewonderen en de modeltekenaars en –schilders tonen niet ingelijst werk. Bijzondere aandacht krijgen de groepswerken die gemaakt zijn door cursisten van docente Marja Schutte. Zij overleed kort nadat deze werken klaar waren.

De opening op vrijdagmiddag 18 mei wordt verricht door een Rijswijker die niet bij iedereen bekend is, maar wel bij de lezers van bijvoorbeeld de Correspondent of the Guardian. Het is de jonge illustrator Maus Bullhorst. Tijdens de expositie is ook te zien hoe hij van een idee komt tot een plaatje in de krant.

Bent u nieuwsgierig naar het werk van de cursisten van deze Rijswijkse kunst vereniging? Komt u dan de tentoonstelling bezichtigen van 18 mei tot en met 27 mei tijdens de openingsuren van het Museum. Op tweede Pinksterdag kunt u deelnemen aan een rondleiding door een van de leden. De rondleiding begint om 14.00 uur.

Kunstmarkt
Op zaterdag 26 mei is het bijzonder gezellig rondom het Museum. Dan organiseert Amateurspalet tussen 11-16 uur haar jaarlijkse kunstmarkt. Hier vindt u voor weinig geld leuke kunstwerkjes voor uzelf of als cadeautje voor vrienden en bekenden.

Mis het niet! Natuurlijk kunt u gedurende de twee weken dat de tentoonstelling er is, informatie krijgen over de cursussen in tekenen, schilderen en keramiek die Amateurspalet dagelijks geeft. Meer informatie vindt u op www.amateurspalet.nl. 


Foto: Digitaal Dagblad