Salarisfactory: succesvol in salarisadministratieland 

mainImage
Salarisfactory: succesvol in salarisadministratieland 

Hoornwijck Groep heeft in 2015 Salarisfactory geïntroduceerd. Per 1 januari 2019 zal het vijf maal zo groot zijn. Zowel kleinere administratie- /accountantskantoren als ondernemers zien het gebruiksgemak van Salarisfactory. Rijswijks Dagblad is in gesprek gegaan met de 8 dames van Salarisfactory in Rijswijk om er achter te komen waarom deze onderneming zo succesvol is.   

Ondernemers willen meer tijd voor ondernemen
Verschillende ondernemers maar ook administratie- en accountantskantoren sluiten zich massaal aan bij Salarisfactory. “Daar zijn wij een vraagbaak voor.” Er zit veel groei in zowel het aantal ondernemers als het aantal administratiekantoren. “Met dit mooie platform ontzorgen wij de ondernemers die zich nu weer kunnen focussen op hun onderneming. Uitbesteden van hun personeels-  en salarisadministratie wordt in de huidige tijd ook steeds normaler voor ondernemers. Ook MKB-bedrijven maken gebruik van dit platform. Ondernemers willen tenslotte minder zorgen, maar ook nog eens 24/7 inzicht in hun gegevens. En dat geldt ook voor de werknemers. Een werkgever wil bij voorkeur zo min mogelijk vragen van werknemers over hun salaris en verlof krijgen. Met dit platform is het mogelijk dat werknemers gegevens online kunnen veranderen, zoals adreswijzigingen. Dat scheelt de werkgever weer veel tijd.”

Help! Welke wetswijzigingen moet ik dit jaar doorvoeren?
Bij Salarisfactory werken acht dames die van alle wet- en regelgeving op het gebied van personeels- en salarisadministratie op de hoogte zijn. Als het nu gaat om het aanvragen van subsidies of het doorvoeren van de CAO afspraken, zij kunnen advies geven. Dat is ook een van de grote voordelen voor ondernemers die de personeels- en salarisadministratie willen uitbesteden en eindelijk weer tijd hebben om te ondernemen. De wet- en regelgeving omtrent personeels- en salarisadministratie is onderhevig aan veel veranderingen. Ondernemers hebben meestal geen tijd om deze veranderingen te blijven volgen. “Onze dames zijn daar goed van op de hoogte. Bovendien weten wij waar ondernemers subsidie voor kunnen krijgen. Ondernemers kunnen zich meer focussen op wat ze het liefst willen: ondernemen.” Landelijke dekking
Inmiddels zijn er vestigingen van Salarisfactory in Rijswijk, Dordrecht en Zoetermeer. Binnenkort zullen drie Salarisfactory vestigingen aangesloten worden in Volendam, Oosterhout en Tiel. Hier zijn mkb’ers door het hele land bij aangesloten. Op de afdeling hangt een kaart van Nederland waar de dekking in wordt bijgehouden. Er zijn nog wat lege plekken bij enkele provincies, maar de ambitie is om landelijke dekking te hebben in 2020. Salarisfactory moet een begrip worden in personeels- en salarisadministratieland.  

Uitbesteden of zelf doen
Bij Salarisfactory kan er gekozen worden uit vier templates. Met één van de templates kan eenvoudig de salarisstroken en de aangifte worden gedaan. En in een andere template de verlofadministratie en de personeelsdossiers. “Het is ook mogelijk dat de werkgever zelf de mutaties verwerkt en dat wij verantwoordelijk zijn voor de verwerking van de personeels- en salarisadministratie. Grotere bedrijven kunnen zelf hun salarisadministratie in ons systeem doen. Wij voeren dan periodiek de controles uit, geven advies en zijn bereikbaar voor vragen.” 

Nooit meer signalen missen
Via het platform van Salarisfactory is het ook mogelijk om HR(personeels) signalen op te nemen. “Bijvoorbeeld belangrijke signalen met betrekking tot verlengen van de arbeidsovereenkomst waardoor de werkgever niet verrast wordt met loondoorbetalingsverplichtingen. Het platform is constant in ontwikkeling. Het is ook mogelijk om het volledige HR-traject van een (potentiele) werknemer in kaart te brengen.”   

Wilt u als administratie-/accountantskantoor of als ondernemer weten wat Salarisfactory voor u kan betekenen? Neem dan direct contact op met één van onze deskundige dames via [email protected] of bel 088-3198099. 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad