Robert Hoogland: “We gaan samen voor het allerbeste resultaat”

mainImage
Robert Hoogland: “We gaan samen voor het allerbeste resultaat”

Fysiopraktijk Rijswijk gaat voor het allerbeste resultaat. Dat begint al bij ons eerste contact met goed onderzoek. Binnenkort hebben we de allernieuwste echo-apparatuur in huis om nog beter te kunnen kijken naar de oorzaak. Als je de oorzaak kent, start je direct met de juiste behandeling. Maar het allerbeste resultaat is veel meer dan behandelen alleen. Als de behandeling stopt, ben je wel klachtenvrij, maar is het herstel nog niet optimaal.

Geen oefeningetje, maar professioneel begeleid
“We weten uit onderzoek dat het lichaam van nature een enorm herstellend vermogen heeft. Dat vermogen willen we maximaal benutten. Hoe? Door behandelingen slim te combineren met individuele, op maat gemaakte trainingsprogramma’s. Geen huiswerkoefeningetje, maar onder begeleiding in onze professionele trainingsruimte. “We hebben bewust in ruimte, apparatuur en kennis geïnvesteerd, passend bij onze inzet: ‘Bewegen is leven’”, Aldus Robert Hoogland, eigenaar van Fysiopraktijk Rijswijk.

Behandeling nodig… ben je eigenlijk te laat
“Ik draai het wel eens om. Als je behandeld moet worden, ben je eigenlijk te laat”, vertelt Hoogland, zelf een oud voetballer, badmintonner/trainer, bondsconditietrainer van de Jong Oranje Tennisselectie en sportfysiotherapeut. “Naast reguliere behandelingen, kun je bij Fysiopraktijk Rijswijk ook kiezen om te (blijven) sporten. Met begeleide fitness- en functionele trainingen, blijf je fit en vitaal. Of je nu nog nooit wat hebt gedaan of topsporter bent. Beweeg ik goed? Wat moet ik doen om niet te zwaar te worden? Ik kom de trap niet meer op? Ik val steeds vaker? Kan ik als sporter met fitness beter worden? Allemaal vragen die we dagelijks horen en waar we samen goede antwoorden op vinden. Het starten, zeker voor de 50plusser, is vaak lastig, maar vaak al na een week of twee begint de kracht, de fitheid (en vaak de positiviteit) al toe te nemen. Bewegen is echt een medicijn!”Gezondheid in eigen hand
Er zijn steeds meer mensen die hun gezondheid, wel of niet door de overheid daartoe ‘gedwongen’, in eigen hand nemen. Gezondheid in eigen hand is heel goed, maar er zit verder niet achter. Hoe doe je dat dan? Hoogland: “Bij gezondheid in eigen hand zie ik veel zaken mis gaan. Ik zie dat mensen vaak de boodschap krijgen van ga maar lekker bewegen. Dat vraagt een enorme discipline. Een enkeling lukt dat, maar de meeste mensen hebben een stimulans, een motivatie nodig. Wij zijn die motivator. Mensen vinden coaching prettig. Je bereikt sneller resultaat en uiteraard zijn we ook de bekende stok achter de deur.

Gratis fysiotherapie
De fysiotherapie levert al jarenlang bewezen effectieve en goedkope zorg. Toch wordt jaarlijks fors bezuinigd waardoor zorg meer verschuift naar de veel duurdere ziekenhuizen. Ongewenst en om mensen te helpen bieden we bij ons jaarabonnement fitness ook zeven gratis fysiobehandelingen aan.

Niet meer uit te leggen
Er zijn veel misstanden in de fysiotherapie. Eind mei kwamen de fysiotherapeuten nog in protest tegen de administratieve druk die zorgverzekeraars hen oplegt. “Ik krijg heel vaak de regels niet meer uitgelegd aan mijn klanten”, vervolgt Hoogland. “Heb je volgens jouw polis recht op 20 behandelingen per jaar dan mogen wij die voor dezelfde aandoening nooit geven. Sterker nog als wij voor bepaalde klachten al zeven, acht maal een behandeling hebben gedaan, krijgen we een waarschuwing dat we volgens de gemiddelden (verzekeraars noemen dat de behandelindex) te hoog zitten. Hoe die behandelindex wordt berekend, is niet inzichtelijk. Er wordt (altijd) gedreigd met contractbreuk. Je koopt dus een polis die je niet volledig kan gebruiken. Het brengt ons in een moeilijk parket.”Toegankelijk blijven voor iedereen
Eigenlijk gaat de zorg tegenwoordig alleen nog maar over kosten. Wij sluiten contracten af met de zorgverzekeraars. In sommige contracten krijgen we 25 euro per behandeling, terwijl we een kostprijs hebben van 38 euro. Kan het zonder contracten met zorgverzekeraars? Dat kan wel en we overwegen het ook. Alleen moet de klant het dan wel voorschieten en dat levert soms weer nieuwe problemen op. Ik wil graag toegankelijk zijn voor alle lagen van de bevolking. Als je niet door een fysiotherapeut behandeld wordt, is dat niet levensbedreigend. Maar volgens mij leven we in een land waarin de kwaliteit van leven ook belangrijk is.”

Daar doe je het voor
Toch, ondanks dat de omstandigheden steeds lastiger en bureaucratischer worden, is het dagelijks werken aan de gezondheid en vitaliteit van mensen het allermooiste. We zijn erg blij dat mensen steeds meer direct aan hun gezondheid werken. Het scheelt je een hoop klachten en je komt gemakkelijker het leven door. De kwaliteit van leven gaat omhoog. Pas nog kwam een sporter naar me toe. “Ik heb mijn rollator afbesteld hoor, ik heb me de laatste 10 jaar nog nooit zo stabiel gevoeld met lopen!” Tja daar doe je het voor!

 


| Foto: Digitaal Dagblad