Rijswijkse zet Dag van het Huiswerk op

4 March 2019, 09:51 uur
Algemeen
mainImage

Nederland kent vanaf zaterdag 9 maart een Dag van het Huiswerk. De Rijswijkse huiswerkexpert Ankie Remijn van het bedrijf Investeren in Leren wil hiermee aandacht genereren voor de stress waar middelbare scholieren mee kampen. Bij boekhandel Paagman in Delft geeft zij hier op de eerste Dag van het Huiswerk een lezing over.

Óf een leven, óf goede cijfers
Steeds meer jongeren ervaren druk door schoolwerk. Het geldt voor meer dan één op de drie middelbare scholieren, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2001 (bron vierjaarlijkse HBSC-onderzoek). De Dag van het Huiswerk wil aandacht voor deze groeiende groep leerlingen. Leerlingen geven aan dat ze óf een leven hebben óf goede cijfers. De Dag van het Huiswerk wil leerlingen helpen dit te combineren. Dat kan door hen te helpen met effectief en efficiënt huiswerk maken.

Ankie RemijnIn één week negen toetsen
“Dagelijks ontmoet ik pubers die sporttrainingen afzeggen omdat ze het te druk hebben met huiswerk,’’ zegt initiatiefneemster Ankie Remijn. “Ik heb leerlingen in mijn huiswerkklas die in één week negen toetsen hebben en daar stress van krijgen. Dat begrijp ik heel goed. Er wordt vanuit gegaan dat de leerlingen wel goed kunnen plannen, maar dat is geen vanzelfsprekendheid.’’ Remijn traint ook mentoren op middelbare scholen in het hele land. “Stress vinden zij momenteel het meest urgente probleem dat ze willen oplossen bij hun leerlingen. Daarom heb ik de Dag van het Huiswerk geïnitieerd.” De lezing bij boekhandel Paagman in Delft begint om 15:00 uur, opgeven via https://www.paagman.nl/dag-van-het-huiswerk