Rijswijkse Schouwburg weer beter bereikbaar via de Generaal Spoorlaan

mainImage
Rijswijkse Schouwburg weer beter bereikbaar via de Generaal Spoorlaan

De werkzaamheden aan de Generaal Spoorlaan naderen hun voltooiing. Vanaf zaterdag 27 oktober is de Generaal Spoorlaan in beide richtingen weer open voor al het verkeer. Nadat eerder de werkzaamheden in de richting van Oud Rijswijk waren afgerond, werd zaterdag ook de vernieuwde hoofdrijbaan aan de kant van de Rijswijkse Schouwburg heropend.

Het werk aan de Generaal Spoorlaan is echter nog niet helemaal klaar. De afwerking volgt nog, net als de inrichting rondom de Rijswijkse Schouwburg. Dit duurt nog een paar weken. Op vrijdagmiddag 26 oktober werden de omleidingen van bus 23 stopgezet. Ook de HTM rijdt zijn vertrouwde route over de Generaal Spoorlaan weer. De haltes zijn geplaatst ter hoogte van de Dick de Hoogstraat en vlakbij de Schouwburg.Ook de aanplant van groen krijgt nog vorm. De 46 nieuwe bomen planten worden in december geplaatst. De onderbegroeiing volgt in het voorjaar; dat is voor de beplanting de beste tijd. De nieuwe inrichting van de weg levert in totaal 2.500 m2 extra groen op.

In overleg met de hulpdiensten is een uitwijkstrook gemaakt naast de hoofdrijbanen. Op deze uitwijkstrook groeit tussen het beton nog wat extra groen, waardoor de laan een extragroene uitstraling krijgt.Tekst en foto´s: Wim Mecksenaar

 


Foto: Digitaal Dagblad