Rijswijks Dagblad | Rijswijkse Schouwburg na verbouwing op culinaire tour

Rijswijkse Schouwburg na verbouwing op culinaire tour

mainImage
Rijswijkse Schouwburg na verbouwing op culinaire tour

De omgeving van de Rijswijkse Schouwburg zag er door de werkzaamheden aan de Generaal Spoorlaan al enige tijd mistroostig uit. Maar nu men ook in de schouwburg al weken bezig is met de sloop van een deel van het interieur en inmiddels het opbouwen ervan, kan het seizoen voor het personeel van de Rijswijkse Schouwburg niet snel genoeg beginnen.

“De laatste verbouwing van de schouwburg is weer zo’n zeven jaar geleden”, vertelt Pamela Rijnenberg van de Rijswijkse Schouwburg. “Het was wel weer tijd voor een opfrisbeurt. Uiteindelijk wordt het een behoorlijke metamorfose. De verbouwing gaat hand in hand met de werkzaamheden aan de Generaal Spoorlaan. En zal passen in wat over enkele jaren in deze omgeving gaat gebeuren met het nieuwe ‘Huis van de Stad’. Het zal een schouwburg worden meer met de uitstraling van deze tijd. Een compleet andere look van binnen en van buiten. Met ook veel meer parkeergelegenheid voor fietsen. De parkeerdruk kunnen we niet wegnemen, maar wij hopen van harte dat bezoekers vooral met openbaar vervoer of de fiets zullen komen. Ook de Kleine Zaal krijgt een andere uitstraling. Door de tribune te verwijderen ontstaat er een multifunctionele ruimte; dat creëert veel meer mogelijkheden.Het nieuwe open en transparante karakter biedt vooral mogelijkheden voor horeca. Omdat kaartverkoop meer en meer online plaatsvindt wordt een behoorlijk deel van de oorspronkelijke kassa- en kantoorruimte in de entreehal opgeheven. Zo ontstaat een mooie, grote, open gemeenschappelijke ruimte waar bezoekers elkaar voorafgaand aan de voorstellingen ontmoeten. Een ruimte waar onder het genot van een drankje   gewacht kan worden totdat de voorstelling begint. Tevens leent de ruimte zich beter voor verhuur voor allerlei festiviteiten. Deze open ruimte staat symbool voor de gastvrijheid die we hoog in het vaandel hebben en houden. Drempels worden letterlijk beslecht.

Vooruitzien is ook een beetje van het verleden leren. “We hebben een heel goed seizoen gedraaid en ook de voorverkoop loopt goed. Evenals vorig seizoen hebben we weer grote musicals aan ons weten te binden. Bovendien gaan we nog meer dan anders op de culinaire tour. Chefkok Robèrt van Bekhoven, Scotch & Soda - een culinair acrobatisch circus – gaan op de planken de inwendige mens verwennen. In ‘Koken met sterren’ laten Michelin Chefs zoals Wilco Berens en Jos Grootscholten de gasten genieten van een driegangenmenu met amuses en passende wijnen.”De Rijswijkse Schouwburg is vertegenwoordigd op het Haags UITfestival en het Strandwalfestival. Vanaf 29 september moet het pand volledig operationeel zijn. Dan start het seizoen met de Rijswijk Talent Award.

Voor meer informatie: www.rijswijkseschouwburg.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad