RijswijksBelang vraagt opnieuw om kierstandhouders / deurspionnen

mainImage
RijswijksBelang vraagt opnieuw om kierstandhouders / deurspionnen

Naar aanleiding van 197 vermeende pogingen van babbeltrus in Rijswijk heeft RijswijksBelang een hernieuwd verzoek gedaan aan burgemeester Michel Bezuijen om kierstandhouders/deurspionnen.

RijswijksBelang maakte zich zorgen over de stijging van het aantal babbeltrucs in Rijswijk. Eerder deed de partij al een verzoek aan de burgervader om kierstandhouders en deurspionnen gratis te verstrekken, maar dat werd in juni 2017 schriftelijk door de burgemeester afgewezen. Hij gaf toen aan dat er geen significante stijging van het aantal babbeltrucs in Rijswijk was en daarom het onderwerp vooralsnog geen prioriteit had. Het nieuws dat er het afgelopen jaar 197 vermeende babbeltrucpogingen binnen de gemeente zijn gedaan, heeft RijswijkBelang doen besluiten nogmaals een verzoek bij de burgemeester in te dienen.

RijswijksBelang beseft dat babbeltrucs niet helemaal voorkomen kunnen worden, maar wil de kans daarop wel verkleinen door kierstandhouders en deurspionnen te gaan verstrekken onder de inwoners. Rijswijkers kunnen dan zien wie er voor de deur staat, voordat er open gedaan zal worden.


Foto: Digitaal Dagblad