RijswijksBelang maakt zich zorgen over grondwater overlast in Rijswijk

mainImage
RijswijksBelang maakt zich zorgen over grondwater overlast in Rijswijk

De fractie RijswijksBelang heeft vragen gesteld aan het College over de mogelijke overlast van het grondwater in Rijswijk. Volgens de fractie regende het klachten. Veel kelders, kruipruimtes en huizen liepen door regen onder en bezittingen van inwoners raakten hierdoor beschadigd of beschimmeld.

“Op verzoek van voormalig wethouder v.d. Meij heeft RijswijksBelang alle klachten op verzameld en op 10 maart 2018 overhandigd aan de gemeente. Er is toen toegezegd met de deel verantwoordelijke partijen (de perceeleigenaren en Hoogheemraadschap) in gesprek te gaan om tot een oplossing te komen. Aangezien het alweer een aantal dagen regent en dit nog wel enkele dagen zal gaan volhouden, we de winterperiode ingaan met mogelijk sneeuwval maakt  RijswijksBelang zich zorgen.”

RijswijksBelang wil van het college weten of men op de hoogte is van de problemen in voorgaande jaren en welke locaties het betrof. Ook wil het weten wat de evaluatiegesprekken hebben opgeleverd. Men wil ook weten of er inmiddels een plan van aanpak is gemaakt om de klachten omtrent grondwateroverlast aan te pakken. Ook wil men weten waar bewoners zich kunnen melden indien er sprake is van wateroverlast.


| Foto: Digitaal Dagblad