Rijswijkers en niet Avalex schuldig aan vuilnisbelt bij Marshallplein

mainImage
Rijswijkers en niet Avalex schuldig aan vuilnisbelt bij Marshallplein

Een woordvoerder van Avalex heeft aan het Rijswijks Dagblad bevestigd dat er geen afspraak gepland stond voor de enorme berg afval die afgelopen zondag op het Marshallplein gedumpt was. Toen het vuil maandag niet werd opgehaald, wezen diverse Rijswijkers direct naar Avalex en de gemeente. Ten onrechte. “In  ons systeem staat geen afspraak voor maandag 30-7 op het Marshallplein.”

Rommel op straat is een grote bron van ergernis van inwoners van Rijswijk. Hoewel Avalex heus wel fouten maakt, moet de belangrijkste oorzaak voor de vele rotzooi op straat toch gezocht worden bij de mentaliteit van de Rijswijkers zelf. Dit geldt zeker ook voor het voorval van afgelopen weekeinde aan het Marshallplein. “Mensen hebben gewoon de troep op straat gegooid zonder Avalex in te schakelen”, vertelde Marshallplein bewoonster Jilla Aalipour het Rijswijks Dagblad deze week al. Deze lezing werd donderdag door Avalex bevestigd.

“In ons systeem kunnen wij geen afspraak vinden voor maandag 30-7 op het Marshallplein”, vertelt een woordvoerder van de vuilnisophaaldienst aan het Rijswijks Dagblad. Daarnaast was opvallend dat de berg vuilnis aan het plein in Rijswijk zich al op zondagmiddag op hoopte, terwijl inwoners dit pas op de ochtend van de afspraak vanaf 05.00 uur tot 07.30 uur mogen aanbieden. “We willen op deze manier voorkomen dat er veel afval wordt bijgeplaatst”, aldus de woordvoerder. “Daarbij mag er maar 3m³ per afspraak worden aangeboden in Rijswijk.”

Na inspectie van Team Handhaving heeft Avalex de berg afval inmiddels verwijderd.


Foto: Digitaal Dagblad