RijswijkBuiten loopt uit voor Varend Corso Westland

mainImage
RijswijkBuiten loopt uit voor Varend Corso Westland

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit jaar met het thema Helemaal Hollands.

Het corso is dit jaar op 3-4-5 augustus te zien. De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. En op zondag 5 augustus vaart de stoet ook langs RijswijkBuiten.

Dit betekent ook dat er zoals ieder jaar een aantal wegen zal worden afgesloten. Op ’t Haantje wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor autoverkeer vanaf de Laan van ’t Haantje richting Lange Kleiweg. In verband met veiligheid en bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt de Sionsweg en direct aangrenzende wegen afgesloten voor autoverkeer, ook de Gele Lis, Middendorpweg, Rijshout en Kloosterpad worden afgesloten. Voetgangers en fietsers hebben toegang. Direct aanwonenden wordt verzocht tijdens het passeren van het Varend Corso ook niet met de auto over de Sionsweg te rijden.

RijswijkBuiten is op 5 augustus alleen via de Prinses Beatrixlaan bereikbaar. In verband met werkzaamheden aan de Van Rijnweg is de toegang vanaf Hoekpolder met de auto niet mogelijk. Voor fietsers afkomstig vanaf de Hoekpolder is er een omleiding ingesteld.

 


Foto: Digitaal Dagblad