Rijswijk scoort onvoldoende bij WOZ controle

mainImage
Rijswijk scoort onvoldoende bij WOZ controle

Rijswijk is één van de 26 gemeenten in Nederland die een onvoldoende hebben gekregen voor het vaststellen van de WOZ-waarde. Dat laat de NOS weten op basis van documenten van de Waarderingskamer, de organisatie die gemeenten controleert. Alle omringende gemeenten hebben hun zaakjes volgens het onderzoek beter op orde.

Bij de tweejaarlijkse test van de Waarderingskamer over de WOZ waarde in de gemeenten kreeg Rijswijk dit keer twee sterren (van de maximaal vijf), een kleine onvoldoende. In 2016 en 2014 zat Rijswijk met drie sterren nog aan de goede kant van de score.

Rijswijk blijkt geen goed beeld over de WOZ-waarde in de gemeente te hebben. Volgens Omroep West heeft Rijswijk onder andere verschillende gegevens niet tijdig aangeleverd voor de controle door de Waarderingskamer. “Hierdoor kon de instantie niet controleren of bedrijfspanden, waaronder kantoren, winkels en horeca in waarde zijn gestegen en of de vastgestelde WOZ-waarde klopt.” Dit betekent dus niet dat Rijswijk de WOZ-waarde van woningen verkeerd heeft vastgesteld.

Bij de bepaling van de WOZ-waarde van woningen door de gemeente wordt berekend wat een huis waard zou zijn als het wordt verkocht. Dit is van belang voor de onroerende zaakbelasting, de inkomstenbelasting en de berekening van huurprijzen.

Bron: NOS / Omroep West


Foto: Digitaal Dagblad