Rijswijk ontvangt laatste gedrukte telefoongids

mainImage
Rijswijk ontvangt laatste gedrukte telefoongids

Donderdag is voor de allerlaatste keer de gedrukte regionale editie van De Telefoongids & Gouden Gids bezorgd in (delen van) Den Haag, Delft, Zoetermeer, Naaldwijk, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Wassenaar. Daarmee komt na bijna 140 jaar een einde aan een unieke informatievoorziening van telefoon- en adresgegevens voor alle inwoners van de regio.

Sinds 1996 verschijnen de (altijd actuele) gegevens ook al online op www.detelefoongids.nl. Het zal niemand verbazen dat inmiddels het overgrote deel van de gebruikers online telefoonnummers, adresgegevens en openingstijden van winkels opzoekt. Om de beperkte groep ouderen die de gedrukte versie van de gids nog gebruiken tegemoet te komen, worden er speciale cursussen georganiseerd door uitgever DTG in samenwerking met SeniorWeb om hen te helpen de overstap naar online te maken.

Gebruikers van de papieren Telefoongids wil DTG helpen om de telefoonnummers en andere informatie over personen en bedrijven online op te zoeken. In samenwerking met SeniorWeb biedt DTG tegen een kleine vergoeding voor de betrokken vrijwilligers workshops ‘online zoeken’ aan. Ook op de website van SeniorWeb wordt meer informatie aangeboden omtrent het online zoeken naar telefoonnummers: www.seniorweb.nl/telefoonnummer-opzoeken.

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.seniorweb.nl/leercentra of tijdens kantooruren contact opnemen met Seniorweb op telefoon 030-2769965. Overigens blijft de telefonische nummerinformatielijn 1819 beschikbaar als alternatief voor online zoeken.

Bron: Dagblad 070


Foto: Digitaal Dagblad