Rijswijk onderdeel van vernieuwd Trekfietstracé; Den Haag-Ypenburg

mainImage
Rijswijk onderdeel van vernieuwd Trekfietstracé; Den Haag-Ypenburg

Den Haag wil doorgaande fietsroutes veilig, snel en comfortabel maken, meldt de gemeente op haar website. Daaronder ook het ‘Trekfietstracé’, de verbinding tussen de binnenstad van Den Haag en Ypenburg. Daarbij wordt ook Rijswijk aangedaan. Een groot deel van het Trekfietstracé is al aangelegd, maar er ontbreekt nog een belangrijk stuk. Daaraan wordt de komende twee jaar gewerkt.

Bij het Trekfietstracé komt men vanuit Den Haag via de Trekweg Rijswijk binnen op de Cromvlietweg. Daarna fietst men over de Geestbrugweg Voorburg in en rijdt men via de Hoekweg richting de Vliet. In ontwikkeling is nog een aansluiting op het fietspad langs de Vliet op de Westvlietweg, een deel dat door de Vlietzone loopt en een Trekfietsviaduct over de A4.

De logische doorgaande fietsroutes worden op denhaag.nl sterfietsroutes genoemd. Dit zijn bestaande fietsroutes die beter gemaakt worden. Op zo’n route verbetert de gemeente Den Haag onoverzichtelijke plekken of legt ontbrekende stukjes fietspad aan. De sterfietsroutes zijn logische verbindingen van en naar de Haagse binnenstad. Het zijn routes waar u veilig, snel en comfortabel fietst.

Het gaat goed met de fiets in Den Haag. Uit tellingen blijkt dat het aantal fietsers in Den Haag flink is gegroeid. De afgelopen jaren zijn bestaande fietspaden van tegels, omgezet naar fietspaden van asfalt. Dat zijn 116 extra kilometers aan comfortabele fietspaden. De gemeente wil dat het gebruik van de fiets de komende jaren met 30 procent groeit. Deze sterfietsroute moet daaraan bijdragen.

Bron en foto: Dagblad 070


| Foto: Digitaal Dagblad